Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
STM32F100C8T6B işlemcili dds yapımı
TB2NDY:
Ali Bey,
Ben shema.ru siteinden bu vatandaşın paylaştıklarını ve yapanların yorumlarını okudum olumsuz bir yorum ile karşılaşmadım, zannederim sizin yaşadığınız olumsuzluklar bahsettiğiniz nedenlerden olsa gerek, bende malzemeleri sipariş edip denemek istiyorum,
Bu arada size sorum olacak,
1-malzemeleri klasik yöntem ile mi? lehimlediniz yoksa flux ile mi?
2-Besleme voltajı olarak ne gerilim uyguladınız.
3-PCB de montaj yapmadan önce kuvvetli bir ışık kaynağına PCB'yi tutarak ve ölçü aleti ile yollar arasında kısa devre kontrolü yaptınız mı?
4-Malzemeyi nereden temin ettiniz zira ben de dışarıdan sipari edeceğim için aynı yerden almayayım.
73
Elgin SAYINALP
TA3ALS:
Elgin Bey,
Yaşadığım olumsuzlukları daha önce bahsetmiştim, arızalar %90 benden kaynaklı diye düşünüyorum. Ama şu da bir gerçek, bu çip çok ama çok narin, zira daha önceleri bir çok smd lehimledim ve böyle bozulan olmadı.
Arm ise genelde program atarken gidiyor, biri çalışıyor ama osilaskopla i2c sinyallerini göremiyorum, dolayısıyla bozuk demek lazım. Beslemeleri çok kontrol ettim, stsbil 3.3 volt. Osilaskopla da baktım, besleme voltajı üzerinde darbe falan görmedim.
Montajı çok kontrol ettim, normaldi.
flux ta, pasta da kullandım, tiner, alkol, aseton, pril, su hepsini temizlikte kullandım.
ilk aldığım arm lar çalıştı ama si5351 ler nazlandı, zor da olsa çalıştı.
Kristal kapasiteleri önemli. Tasarımcı yazılımdan seçme opsiyonunu koymamış.
Her şeye rağmen çok kullanışlı bir devre olmuş.
Yalnız kart çok küçük ve ergonomik değil, yeniden çizilebilir.
TB2NDY:
Ali Bey,
Cevapladığınız için çok teşekkür ederim.
Selamlar.
Elgin SAYINALP
TA3IHD:
Dün ismarladım
1-) Arduino nano, 2-) Ardunio LCD Shield ve 3-) si5351
Bu üçlü ile DDS yapacağım. (yapabilirsem) Frekans aralığı 8khz-160Mhz müthiş bir frekans aralığı,
hemde VFO- BFO ayrı ayrı çalışıyor (mu acaba) yanlış anlamadıysam. bakalım sonuç ne olacak.
TA2AKY:
Arkadaşlar bu çip gerçekten güzelmiş hem çok küçük hemde 8khz ile 160 mhz arası ben aliexspres'ten aldım denedim.Bana gönderdiklerinde sorun yok gayet güzel çalışıyor.
Lehimlerken bir büyülteç ve krem lehim yada normal lehim+ flux kullanmak daha mantıklı ve havyayı pinlerde fazla tutmamak lazım. 3 volt yada 3.3 voltta çalışıyor proğramlayıcınızda bu volt değerinde olması lazım.
Ben bu https://tr.aliexpress.com/store/2347062?spm=a2g0s.9042311.0.0.5wwYV0 satıcıdan 30 dan fazla değişik malzeme aldım malzemelerin bazıları var bazıları satıcıda yoktu görüştüğümde kendisinde olmayanlarıda temin ederim dedi 3, 4 ayrı siparişten kurtuldum.yani ne ararsan temin edip veriyor .
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git