Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

STM32F100C8T6B işlemcili dds yapımı

<< < (9/11) > >>

TA2AKY:
Ali bey merhaba
Işlemciyi lehimlerken pinlere fazla ısı verirseniz o pin bozuluyor birde lehimden sonra pasta kalıntılarını çok iyi temizlemeniz lazım.normal pasta (flux kullanmak daha iyi)ise sentetik tiner çok iyi temizliyor.
stm32f407 de aynısı oldu. iki defa işlemciyi değiştirdim sorun devam ediyordu.
pinlere bir iki damla sentetik tiner döküp fırçaladım sonra pin aralarına tazzikli su tuttum:) ve kurumaya bıraktım.temizliği yapınca sorun ortadan kalktı.
73

TA3ALS:
Hepsini denedim olmadı.
Farklı bir satıcıdan arm temin edip tekrar deneyeceğim.

TB2NDY:
Selamlar,
Bu projede bir gelişme var mı? acaba, bende yapmak istiyorum durum nedir.
73
TB2NDY
Elgin SAYINALP

TA3ALS:
Elgin Bey, iki adet yapıp çalıştırdım, biri güzel çalıştı, diğeri verimli çalışmadı, sonra ikisi de bozuldu. Elimdeki Arm programlayıcı da şu an bozuk.
Sıkıntının SI5351A çipinin ve/veya ARM ın montajından kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Zira 45 yaşındayım ve maalesef gözlerim eskisi kadar yakını göremiyor.
Başka bir projedeki ATMEGA328li devreyi yaptım ve onu da iyi çalıştıramadım.ATMEL prorramlayıcı da bozuldu veya çipe bootloader atılması gerekiyor, bilemiyorum.  Kullandığım SI5351 lerin hepsi aynı kaynaktandı. Başka bir yerden tekrar temin ettim ama malum sebeplerden dolayı deneyemiyorum.
Muhtemel Hatalar;
1- Montaj hatası kaynaklı olabilir, muhtemelen aşırı ısı bozmuş olabilir.
2- Si5351a çiplerinin üretim artığı diye nitelenen ürünlerden olması,
3- Statik elektrik bozmuş olabilir.
Rusça anlıyorsanız cqham.ru sitesini bir karıştırıverin, google ile çeviriden çok fazla fayda göremiyorum.

TA1OZH:
Bende 4 adet st islemciyle denedim bir turlu yazilimi yukleyemedim daha sonra ayni amatorun 2.8inc lik ekranli olan devresini denemek icin farkli seri olan st islemcilerden aldim ve ekranda aldim bu islemciler sanki orjinalmis gibi duruyor ama denemeden bilin mez....

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git