Gönderen Konu: Devre şeması  (Okunma sayısı 568 defa)

Çevrimdışı TB6BOZ

Ynt: Devre şeması
« Yanıtla #20 : 18 Ağustos 2017, 20:33:16 »
Tamam bilal abi telefondan baktığım için çok küçükmüş gördüm altta imiş Teşekkürler.

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #21 : 18 Ağustos 2017, 22:10:06 »
Evet mutlu hocamın dediği gibi hex i yükledim şimdi sadece tonlu sinyallerde işaret - 6 volt gibi geliyor bu yeterli yalnız cihazın clon ayarlarını fabrika ayarlarına döndürdüm şimdi cihaz sanki kayık almış gibi bir şey yapıyor seste az çıkıyor almaç ayarlarından yükselttim fakat düzelmedi yardımlarınızı rica ediyorum 73

Çevrimdışı TA1MD

« Yanıtla #22 : 23 Ağustos 2017, 16:28:38 »
Open collector çalışan susturma bilgisi çıkışında -6V görmeniz teknik olarak mümkün değil. Bağlantılarınızı, ölçüm noktalarınızı ve ölçü aletinizi kontrol edin. Ciddi bir ground loop sorunu yaşıyor olabilirsiniz. Cihazların güç bağlantılarını kalın kablolar ile tercihen aynı güç kaynağından yapın. Cihazların şaseleri arasında hiç voltaj farkı olmasın. Gerekirse soğutucu kısmındaki şase noktasından birbirine şaseleyin. Yazılım yüklediğinizde, emin olmamakla birlikte, clone kısmının bozulmaması gerekiyordu, yanlış bi işlem yapmış olabilirsiniz. Arka panelde farklı ses çıkış ve giriş noktaları var, doğru olanları kullandığınızdan emin olun. Bağlantılar şu sayfada paylaşılmış: http://www.telsizciler.org/index.php/topic,25609.msg70510.html

Çevrimdışı TA2GC

« Yanıtla #23 : 23 Ağustos 2017, 20:12:25 »
açıkçası hiç Aselsan tecrübem olmadı,fakat Motorola'larda eğer Flash içeriği değiştirilrse ,çihazın kalbi olan 16.800 MHz,lik referans kristali kayar ve frekansta artı eksi 250Hz civarında kayma yapar,bunu kulak hissetmez fakat tonlu sistemler çözülmez oluyordu,tekrar servis yazılımından ilgi adresteki değeri el ile değiştirmek gerekiyordu..iyi güvenebileceğiniz bir frekans sayıcınız varsa gözlemleyebilirsiniz..

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #24 : 23 Ağustos 2017, 22:19:35 »
Merhabalar mutlu hocam şu anda tek cihaz halinde sesi hoparlörden dinliyorum arka pin çıkışından dinlemiyorum. sizde bu göderdiğiniz hex ten önceki hex varmı tekrar onu yükleyim düzelecekmi çok teşekkür ederim yardımlarınız için.

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #25 : 23 Ağustos 2017, 22:23:02 »
ayrıca alış frekansını kontrol ettim kayıklık yok .ses bir tuhaf çıkıyor sanki bir perde var gibi.

Çevrimdışı TB6BOZ

« Yanıtla #26 : 24 Ağustos 2017, 00:33:07 »
Evet Mutlu hocam siz -6 volt çıkmaması lazım deyince bende tekrar yazılımı yüklemeye karar verdim ve şu an -12.8 volt veriyor .
Bu bahsettiğim seste sanki perde var veya kayık olayıda p4000 de compader butonundaki tiki kaldırdım ve ses normale döndü bütün yardımcı olan arkadaşlara ve size çok teşekkür ederim cihaz tam istediğim gibi çalışmaya başladı 73