Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***
Perseid Meteor Yagmuru
TA2NC:
Merhaba,
Bir süredir yazilarimi okuyan arkadaşlar, VHF DX ile ilgilendigimi biliyorlardır.
Meteor Scatter için en önemli hava olayı tüm MS'cilerin heyecanla beklediği Perseid Meteor Yağmuru hızla yaklaşıyor.
Ufak ufak meteor sıklığı artmaya başlasa da asıl olarak
12-13 Ağustos tarihlerinde maksimuma çıkacak.
Ufak ta olsa bir yagi ve all mode bir VHF cihaz ile 50W bile olsa 1000-1500 km lik qsolar yapmanız olası.
http://www.telsizciler.org/index.php/topic,28527.0.html linkinde TA2AD üstadımız zaten gerekli bilgileri vermişti.
ELinde yagi anteni olan arkadaslari 12-13 Agustosta VHF te gormek uzere..
Not: Anteni horizontal tutmayi unutmayin :))
TA5AE:
Perseid yağmuru swift tuttle kuyruklu yıldızı ile alakalı olsa gerek.
Her 130 yılda bir dünya yakınından geçen bu kuyruklu yıldızın en son 1992 yılında gezegenimiz yakınından geçtiğini düşünürsek, sonraki döngü çok uzun yıllar sonra olacak.
Neyse;
MS cilerin hazırlanması için vakit var.144.370 mhz de 12 ağustosta başarılar dilerken;
sn. TA2NC nin hatırlatmasına ve sn. TA2AD nin bilgilerine teşekkür ederim. 73deTA5AE
TA4CS:
Bilgi paylaşım için teşekkürler 73
TA2NC:
Simdiden uzun soluklu gecisler baslamis durumda.
DUn aksam Slovenya'dan bir amatorle (S50C) denemeler yaparken (bir sekilde tropo uzerinden gorusebilir miyiz diye)
CW'da 10 saniyeye yakin sure birbirimizi duyabildik. Ben cagri ve raporu aldim. Cevap verirken acilim bitti. Malesef qso yu tamamlayamadik ama.. 599 seklinde arkadasin CW cagrisini duymak guzeldi.
Arada 144.300 u monitor ederken de benzer sekilde parca parca da olsa baskalarinin qsolari gelebiliyor.
TA2NC:
Son hatirlatma..
Gunduzleri yogun bir gecis olsa da asil yogunluk cumartesi gunduz 2 ile gece 3 arasi olacak.
Cihazini kapan havada (avrupadaki amatorlerden bahsediyorum) 30Wlar 50W lar havalarda ucuyor.
Turkiyeden gordugum surekli giren bir ben bir de ta1d mevcut.
www.on4kst.com adresinden 50-144 mhz chat e girin
oradan Enter into the 144 & 432 MHz chat here
yazan yere girip kaydolup konusmaya baslayin.
CW tropo SSB gibi dx gorusmeleri de buradan randevulasabilirsiniz.
yilda bir gelen bu firsati bence kacirmayin.
Hey sen. o kullandigin TS-2000deki all band VHF UHF sadece rolede tekmil vermeye yaramiyor :)
Bol QSO'lar
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git