Gönderen Konu: Force 12 C3S HF anten  (Okunma sayısı 168 defa)

Çevrimdışı TA2NC

Force 12 C3S HF anten
« : 11 Temmuz 2017, 16:01:48 »
Merhaba

Catidaki Hexbeam'den her ne kadar memnun olsam da, Tam boy elemanli biraz daha kazancli bir yagi antene gecmeye karar vermistim.
Ancak kocaman bir anten koyup hali hazirda bana kıl olan komsularimi uykusuz birakmak istemedim.

Kucuk yagi anten ararken FOrce 12 C3S diye bir anten buldum.
3 band, boom uzunlugu yaklasik 3.6m mini mini bir anten.
12 ve 17 metre elemanlarının da tuner ile kullanildigi soylense de onların yerine 2 band bir WARC anteni kullanmayı dusunuyorum.

Oturdum olculeri elemanları vs cikardim.

Anteni kısa zamanda yapmaya baslamayi planliyorum.
Sorum su. Bu anteni daha once kullanmıs olanimiz var mi?
Tecrubelerini duymak isterim.

Anteni imal ettikten sonra ayrintili bir yapim planı burada ayrica paylasacagim.

Çevrimdışı TA4J

Ynt: Force 12 C3S HF anten
« Yanıtla #1 : 12 Temmuz 2017, 00:33:43 »
Oğuzhan bey antenle ilgili manuel buldum inceledim 6 elemanlı bir anten ve dediginiz gibi 3.6 metre boom uzunluğu var. Mühim olan eleman büyüklükleri. Full size yagi ise ta7om huda beyin antenini yapmanızı öneririm. Yapanlar gayet memnun. Bana daha nasip olmadı malzemeleri aldım fakat is değişikliği nedeniyle depoda duruyor alüminyum borular. Yapabilirsek şayet cushcraft a3s yerine montaj yapmayı düşünüyoruz TC4A istasyonu için.
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA2NC

Ynt: Force 12 C3S HF anten
« Yanıtla #2 : 12 Temmuz 2017, 10:24:50 »
O anteni epey kullandim.
Gain'i bana cok iyi gelmedi buyuklugune bakinca.Hexbeam'le ayni gibiydi acikcasi. Hesaplamalara pek uymuyor gibiydi.
Belki kullandigim kotu yapilmis bir anten olabilir emin degilim. Contest icin kullandigimiz istasyonda da su anda ta7om'nin anteninden kurulu.

Farkli bir anten yapayim diyorum hem yarim metre daha kisa. Hem eleman sayisi az oldugundan daha az dikkat cekecek gibi.

Ilave olarak warc bandlari icin http://www.qsl.net/dk7zb/2-Ele-Kurzwelle/2-Ele-12_17m.htm koymayi planliyorum