Herkese Merhabalar,
Projelerimizi yaparken hepimiz pcb delmede matkap kullanıyoruz. Bu matkap motorları bir yerlerden çıkarılma ve hızlı devirli oluyor. Ben de aynısını kullanıyorum. Yıllar önce parlak renkli minicik ve sadece 05-07 mm matkap ucu girebilecek şekilde tasarlanmış bir maden almıştım. Fakat bunu fazla kullanamadım. Çünkü hem adi, hem de ucu iyice sıkmıyor. Boşta dönüyor. İçine bir şey sıkıştırıyorsun. Bu defada yalpalayarak dönüyor. Böyle olunca da delecek noktayı delmeye çalışırken yanlara kayıyordu. Sonra Sarı pirinçten yapılmış ve beraberinde galiba 4 tane de içe geçen sıkıştırmaya yarayan aparatları vardı. Bunlar daha iyi idi. Ama bir zaman sonra uç sıkarken sarı olmasından dolayı yumuşak bir metal. Ucu sıkan noktaları ezildi ve takılan uçları iyice sıkamaz oldu. Boşa dönmeler meydana gelmeye başladı. Hatta yaklaşık 2mm mil çaplı motorlara takılıyor madrenler. Mile sabitlemek için yandan vida ile sıkınca bu sefer madren yalpa yapıyor. Velhasıl bu madren işi iyice canı mı sıkar oldu.
Mil çapı 2mm olan motorlara takılan aparatları olamyan ve uca ayarlanabilen elle sıkmalı ,küçük (1,5-2cm büyüklüğünde olan) (aynı büyük matkap madreni gibi) piyasada madrenler bulunuyor mu?
Bu çalışmalarda siz ne tür madrenler kullanıyor sunuz, nereden, kaç liraya aldınız?
Herkese çalışmalarında başarılar dilerim. 73...