Ben hepinizden yeniyim amatörlükte. 2015 Ekimde aldım lisansımı. Üstelik B sınıfı :) Sizlere nispeten de pek bilgim/tecrübem yoktur. 2016 mayıs-haziran gibi HF bandları dinleme şerefine nail oldum. Son 1 yılda HF bandlarda gördüğüm şudur ki -amatör telsizciliği dünyanın diğer ülkelerindeki gibi ruhuna uygun yaşayanları tenzih ederekten- ne zaman Türk amatörler HF cihazlarının mandallarına bastıklarında ellerinden öperim, gözlerinden öperim, qsk mı var, burda yunan var 3 aşağı gel, burda rus var 5 yukarı gel, duydum mutlu oldum, duyamadım mutsuz oldum, gümbür gümbür geliyorsun, şangır şungur yağıyorsun geyiklerinden ziyade diğer dünya amatörleri ile görüşebilmek için cq çekerler bu iş o zaman dünya standartlarına yükselmiş olur.
Duyduğum görüşmelerde teknik paylaşım, bilgilendirme yok. Bir özendirme yönlendirme de yok. Duyduğum çağrı işaretlerine bakıyorum QRZ kaydı yok, LotW zaten hak getire. Bazısının TACALLBOOK kaydı bile yok.
Naptın? İyiyim. Sen naptın? Ben daha iyiyim. Bu kadar.
Tak beline aselsanı, yaz aniyi, bas mandala. -evde misin? bilibilibip! -çarşıda mısın? bilibilibip. -73 mü? -Buçuktan 4 mü?
Noldu? Amatörüz. Maşallah canım benim ya.
Field day yok, fuar yok, etkinlik yok, yarışma/contest yok. Neden yok. Çünkü işe rağbet yok. 2 ilimizin nüfusu kadar nüfusu olan ülkelerde adamlar contest düzeleyip yarışma takviminden yer işgal ediyorlar. Sorsan biz gümbür gümbür geliyoruz. 5 9+20 abi!
Şu italyan amatörün haritasına bakınca içi acır insanın. Resmen sınırlarımızı çizmiş adam.
Böyle bir yere varamayacağımızı düşünüyorum.
Saygılar.