Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

CE Belgeli, TSE Sertifikalı Amatör Radyo Kulesi

<< < (5/6) > >>

TA2ID:
Tolga Bey,Merhaba

Sizin modüllerinizden bende almak istediğimden, genba şirketine mail attım,yanıt gelmedi.Mevcut telefonları aradım,cevap veren yok.
Başka türlü irtibat kurmam mümükün mü!! Yardımcı olursanız,sevinirim.
Şimdiden teşekkürler..
TA2ID

TA3ON:
Özelden mesaj atmıştım, görmüş olmalısınız. Şimdiden kolay gelsin, 73

TA3ON:
Sevgili Amatör Arkadaşlarım,

Görülen lüzum üzerine buradan bir açıklama yapmayı zorunlu görüyorum. Aslında bunu çok daha baştan yapmam gerekirdi.

Türkiye'de şimdiye kadar benzeri kuleler mahalle aralarındaki demircilere fiyat ve ölçü verilerek çalakalem sipariş üzerine gerçekleştiriliyordu. Bizim yazıyı yazmamızdaki amaç bu tarz çalışmalar için yardım alınabilecek profesyonel kurumların Türkiye'de var olduğunu gösterebilmekti. Yazıda bahsi geçen fiyatların FİRMAYI ve BENİ hiçbir bağlayıcılığı yoktur. O gün ki şartlar üzerine yapılmış bir anlaşmadır. Amacımız bu kule bu fiyata yapılırı göstermek değil, bu kule bu firmalarla da yapılabiliyoru anlatabilmektir. Ben ve birlikte çalıştığım arkadaşlarımın firmayla hiç bir bağlantısı yoktur. Bahsi geçen firma ticari bir işletme olup malın üzerinde her türlü tassarrufa sahiptir. İster satar, ister satmaz, ister üçe satar, ister beşe, bizi de hiç bağlamaz. Fiyat konusunda yazımızın hiç bir yaptırımı yoktur. Kuleyi beğenen gider anlaşır, malzemeyi alır, ister yapar, ister yaptırır. Bizleri (Beni, bana yardımcı olan arkadaşlarımı ve firmayı) hiç bir şekilde ticari olarak ilgilendirmez. Biz sadece Türk amatör radyo camiasına sokaktaki demircilerden başka seçeneklerin de var olabileceğini göstermek istedik. Selam ve saygılarımla.  73.

TA2IB:
   Salih bey, kuleyi çıktınız, antenleri tepeye koydunuz, inen kabloları cihazlara bağladınız, peki propagasyonun yerlerde olduğu bu günlerde neler yapıyorsunuz, qso sonuçları, dx ler ne durumda gibi konularda kısa açıklama lütfen, şimdi en merak ettiğim noktalar bunlar, teşekkür ederim şimdiden, 73, TA2IB, Üsküdar.

TA3ON:
@Ömer Kavas

Sevgili Arkadaşım, istasyonuma göstermiş olduğunuz ilgi için teşekkür ederim. Uzun zamandan beri bu siteye girip takip edemiyorum. Mesajınızı ancak görebildim. Geç yanıt için üzgünüm, özür dilerim. Sorunuzu şu şekilde yanıtlayayım: Bu istasyon ile DARC'ın düzenlediği Worked All Europe DX Contest yarışmasına tesadüfen girdim. TA4CS vesile oldu. Ortalama bir performansla, fazla kasmadan iki günlük yarışmada Türkiye birincisi oldum. Diyeceksiniz ki zaten Türkiye'den fazla katılım yok. Haklısınız. Toplam 510 QSO + 513 QTC ile ve toplam 151404 puanla düşük güç sınıfında yarışma 10. su ve Asya 4. sü oldum. Daha iyisi yapılabilir miydi? Kesinlikle yapılabilirdi. Ancak yarışma genelinde sıralamaya fazla bir etkisi olmazdı.

Bunun dışında istasyonun genel performansını bugünün şartlarında değerlendirirsek ben çok olumlu düşünüyorum. Aldığım geri dönüşler çok doyurucu. Bazı istasyonlar sesimi kaydedip bana dinletiyorlar ki gerçekten müthiş. Modülasyon mükemmel. Pile-up artık sorun değil. Sadece 100W ile üstelik. Bu antenin 20m bandı var. Ben önceden tel anten kullanırken propagasyonun saati var sanırdım. Yokmuş. Her saat konuşulabiliyor. Sıkıntı 10m 'de bence. O yalnız gündüz saatlerinde var. Anten SWR'si fabrika ayarlarında olduğundan cihazın anten tunerini kullanmıyorum. Bu nedenle optimuma yakın bir güç ile çıkış yapabiliyorum. Şöyle belirteyim. Tel antenlerle 3 yıl boyunca alamadığım 5 kıta belgesini bu antenle 2 ayda aldım.(20m) Yarışmada defalarca pile-up oldum. Hiç konuşamadığım Japonya (nasıl bir kısmetse) yarışma sırasında DX olarak geldi. Üzülerek geri çevirmek zorunda kaldım. Yarışma Alman yarışması ve antenin Avrupa'ya dönük olduğunu düşünürsek tersten geldi demek istiyorum. Şartlar düzelirse neler yapabilirim? Çılgınlık! Şu haliyle bile çok keyifli.

Sayın Ömer Kavas, bu anten İzmir Çeşme'de. Benim meslek hayatım Aydın'da geçiyor. Bir de aile hayatım var takdir edersiniz. Evim İzmir'de. Evet ben bu istasyonu kurdum ancak ona vakit ayıramıyorum. Meslek yaşamım çok yoğun ve zamanımın önemli bir kısmını alıyor. Ben istasyonu ancak emeklili olunca verimli kullanabileceğim. Hayalim 2 yıl sonra emekli olabilmek. Şu haliyle ancak haftasonu tatillerinde fırsat bulabilirsem şeklinde geçiyor. Yani rüyalarım gerçek oldu ama ben fırsat bulamıyorum. Amatör Radyo bir hobi olduğu için ona ayrı zaman ayırmak gerekiyor. Bu istasyonu İzmir'deki evimde kurabilir miydim? Hayır, kuramazdım. 9 katlı bir apartmanda oturuyorum. Bu sistem en güzel şekilde ancak böyle müstakil bir bina içinde kurulabilir. Şartlar bizi bazı şeylere zorluyor.

Kulenin yanında bir Delta Loop antenim var. 40m için. Bazen 20m'de onunla dinleme yapıp Yagi ile karşılaştırıyorum. Kıyas kabul etmez! Evet tel antenlerle propagasyonun olmadığını hissediyorsunuz. Anten için yakında eham'da görüşlerimi yazacağım. Kış mevsimini atlatıp antenin dayanımını da görmek istedim. Geçen hafta esen rüzgar hızı 103 km/s olarak verildi. Sonrasında sisteme baktık, kontrol ettik. Her şeyi ile sağlam! Müthiş! Oraya bir değerlendirme yazacağım. Takip edebilirsiniz. Notum 5/5 olacak ama gönlümden verebilsem daha fazlası geçiyor. Nedenini orada yazacağım. Selamlar, saygılar, 73.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git