Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

PARDUS V.2 QRP PROJEM

<< < (7/11) > >>

TA8A:
Hüseyin Hocam,

Yukarıdaki mesajdaki şemaları yenileri ile değiştirdim. Üzerine tıklayınca daha büyük görebiliyorsunuz. Elinize sağlık. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA3EN:
Teşekkür ederim Bilal Amca, kolay gelsin.   

TA2LJG:
Hüseyin hocam öncelikle harika bir çalışma olmuş, Pardus V2 için kolları sıvamış ve projeye başlamış bulunmaktayım. Qrp yapımında ilham kaynağı olduğunuz için de teşekkür eder, başarılarınızın devamını dilerim.

HTC Desire 816 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

TA3CM:
Hüseyin hocam merhaba,

Öncelikle güzel bir çalışma olmuş tebrik ediyorum.Ben de yapım aşamasındayım.Yalnız pcb görüntüsünde 1 khz işaret devresinin yanında yer alan bc547 li devreyi çözemedim.Çizimde bu devre yer almıyor.Tx'e giden Osilatör sinyalini yükselttiğini tahmin ettiğim kısma bir açıklık getirelim hocam.Tx ve Rx aynı seviyede osilatör sinyalimi alıyor?  Yoksa tx'e giden osilatör sinyali burada yükseltiliyor mu?

Selamlar 73

TA3EN:
       Mıusa Hocam Merhabalar,
       Cevap yazarken bir karışıklık oldun. Bir baktım ki cevap yarım olarak yayına girivermiş. Öncelikle Pardus v.2'yi yapmaya karar verdiğini bilmiyordum. Hayırlı olsun. Gerek duyduğun her zaman yardımcı olmaya hazırım. Bu bir mute devresi. Musa Hocam o bahsettiğin devreyi şöyle açıklayayım. Bir TX devresi 13.8v aldığında bu devredeki transistörün beysine voltaj giriyor. Sonra Kullandığım dds vfo nun ekranında "TX" yazısının çıkması için bir pin var. O pinin şaselenmesi gerekiyor. Bunu bir role ile yapabileceğimiz gibi daha ucuza ve da kolay böyle bir devreyle de halldebiliyoruz. Benim yaptığım v.2 versiyonunda yok. haricine yapmak zorunda kaldım. Bu eksikliği hemen çizime aktardım. Siz şanslısınız. Bir kaç değişikliği siz uygulamış olacaksınız.
      1KHz devresinin çok faydasını göreceksiniz. Çünkü evde  "0 0 0 " diye diye millet rahatsız oldu. Bizim olmadıüğımız zaman yap şunu diye ikazlar aldım. Bundan kurtardı beni. Biliyorsun insan sesi 1-1,5 KHz civarında. Bunu bir butona bağlıyorum. Ön panelde yerini alıyor. Tune ayarında falan süper oluyor.
       Kolay gelsin....     73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git