Kıymetli Arkadaşlar,
Öncelikle bu sitenin kurallarından üç adet alıntıyı aktarmak istiyorum:
"Bu site bir sosyal tartışma sitesi (forum) değildir."
"2- Tartışma başlatacak cümleler içeren, kişi ve gurupları rencide eden, resmi kurumları yargılayan ilan bırakmayalım. Tekrar ediyorum, Bu site bir sosyal tartışma sitesi (forum) değildir. Tartışmalarınız için, e-mail, telefon, özel mesaj gibi seçenekleri kullanabilirsiniz."
"Yazmış olduğunuz mesajlardan şahsınız sorumludur. Ayrıca, bu siteyi, siteyle bağlantılı diğer web sitelerini, site yöneticisini ve ekibini zarara uğratmamayı ve oluşabilecek zararlardan korumayı kabul etmiş sayılırsınız."
Bu kurallara dayanarak yukarıda TA1L Ercan beyin mesajındaki kırmızılı bölümü sildim. Yerine kırmızı işaretler ekledim. Mesajı komple silmedim. Çünkü çok değerli bilgiler içermektedir.
Bunun üzerine Ercan bey bunu kınayan bir mesaj yazdı. İçeriğinde konuyu aynı yaklaşımla açıkladığı için onu da sildim.
TA3MHA Ateş Beyin Ercan beyin teknik yaklaşımını destekleyen bir mesaj bıraktı. İçerisinde teknik açıklama ile birlikte yukarıdaki kurallara uygun olmayan cümleler bulunduğu için onu da sildim.
Kıymetli Arkadaşlarım kusura bakmayın. Benzer mesajlar olursa yine silerim. Çünkü mesajlarınız sebebiyle BUNDAN SONRA mahkeme koridorlarında beklemek istemiyorum, başka şehirlere gidip ifade vermek istemiyorum, avukat tutup para vermek istemiyorum. Kendi çıkarlarımı koruduğum için bana kızıyorsanız ona bir şey diyemem.
Gelelim konuya;
Konuyu anlatmak için affına sığınarak TA3MA Ateş beyin mesajındaki cümlelerini aktarmak ve sonra kendi cümlelerimle devam etmek istiyorum.
"Değerli arkadaşlar,
Eminim pek çoğunuz biliyorsunuzdur. "Kış saati uygulaması" diye birşey yoktur. Kışın kullandığımız saat sistemi saat icad olduğundan beri kullanılagelen bir sistem iken, yapılan bilimsel araştırmalar sonucu yazın saatlerin 1 saat değiştirilmesinin enerji tasarrufuna neden olacağı ispatlanınca, yapay olarak "yaz saati uygulaması" başlatılmıştır.
Bilimsellikten uzak olarak ........ yaz saatinde ısrar sonucu ülkemizin daha fazla enerji tükettiği ise EMO tarafından ispatlanmıştır."
Kendi cümlelerime gelince;
Bu bilimsel tespit doğrudur.
http://www.emo.org.tr/genel/bizden_detay.php?kod=116230 adresini tıklarsanız konu ile ilgili EMO açıklamasını bulabilirsiniz. Benim görüşüm de o doğrultudadır. Bu konu ile ilgili dilekçelerin altına imza atmışımdır. İnternetteki kampanyalara destek vermişimdir.
Bu sitede herşeyi teknik yönden tartışabiliriz. Fakat konu bu siteyi basamak gibi kullanıp kişi kurum kuruluşlara saldırmak olursa olmaz. Eğer illaki saldıracaksanız bunu yapacağınız başka siteleri kullanmanızı tavsiye ederim. Ya da herkesin adı adresi belli. Yazarsın dilekçeni gönderirsin ya da gider kuruluş önünde eylem yaparsın. O sizin bileceğiniz iş.
73
Bilal Ekmekci, TA8A