Gönderen Konu: Siemens Guc Kaynagi Sorusu  (Okunma sayısı 233 defa)

Çevrimdışı TA2NC

Siemens Guc Kaynagi Sorusu
« : 28 Şubat 2017, 22:31:37 »
Merhaba,
SMPS larin birlestirilmesi biraz sorunlu diye biliyorum. Yine de sorayim dedim.

Lineer projesi icin 1200W lik Siemens'in 48V guc kaynaklarindan aldim hurdaliktan.
Muhtemelen cikis gucunu 1000W lara yaklastirdigimda gucu yetmeyecek.
Merak ettigim bu guc kaynaklari birlestirilebilir mi?
Bir de daha once bu guc kaynaklari ile ugrasmis olan var mi. cikis voltajini 50V lardan 48 e dusurmenin bir yolu var midir? Ustunde yazan 44-58V cunku.
Olcugumde de 52-53V gibi bir deger gordum

Çevrimdışı TA3MHA

Ynt: Siemens Guc Kaynagi Sorusu
« Yanıtla #1 : 01 Mart 2017, 09:54:44 »
Oğuzhan bey merhaba,
Bu konu biraz karışık. Kimileri, paralel bağlamak için her bir PSU'nun çıkışına hızlı diyod koyulmalı diyor (ki ben de öyle düşünüyorum) ama bunun da mahzurları var tabii, kimileriyse bağla gitsin birşey olmaz diyor.
Aynı amaçlı Meanwell'in PSU'larını araştırırken PSP modellerinde bir özellik dikkatimi çekti. Adamlar sadece bu modeller için 2400W'a kadar akım paylaşımı (Current sharing up to 2400W(3+1)) diye kocaman kocaman yazmışlar. Ve bunun için de demişler ki, her bir PSU'nun çıkış voltajı diğer(ler)inden en fazla 0.2V farklı olabilir (veya fark 0.2V'dan az olmalı). Ayrıca toplam çıkış akımı için de şöyle bir formül vermişler: Toplam çıkış akımı = (Her bir PSU'nun üzerinde yazılı akım) * (PSU sayısı) * 0.9

Çıkış voltajının ayarı içinse şunu söyleyebilirim. Madem üzerinde kullanıcıya yönelik 44-58V ibaresi var, ayar potu (trimpotu) göz önünde, kolay ulaşılabilir bir yerlerde olmalı.

PSP-600'ün manuelini buraya eklemeye çalışacağım.

73 ta3mha Ateş
« Son Düzenleme: 01 Mart 2017, 09:57:03 Gönderen: TA3MHA »

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #2 : 01 Mart 2017, 11:25:41 »
48 volt ta çekilen akım hatırı sayılır ölçude düşecektir diye düşünüyorum,bendeki linear 28vdc ile çalışıyor çektiği akım 500 watta 40 amp den fazla maksimum 55 amper civarı tam olarak ölçme imkanım olmadı 40 ve daha fazlasını ölçebilecek ampermetrem yok maksimum 30 ampere kadar ölçebildim,bu 28 vdc deki durum ancak sizin linear 48 vdc ile çalışacağından tahmin ediyorum 40-50 amper arası güç kaynağı yeterli olabilir 1000 wat için bu linear 13.8 ile çalışsaydı muhtemelen 140 amper gibi akıma ihtiyaç duyacaktınız voltajın yüksek olması çekilen akımı düşürecektir. hemen hemen 40-50 amper yetebilir. kullanacağınız tesisatı bilemiyorum ama 1000watı en az 2 kw lık anten tunerle kontrol etmelisiniz,yada yapacağınız anten bu güce dayanabilmeli yada yine bu güce dayanabilecek hem anten hemde mono olarak kullanacağınız frekansa göre ayarlanmış anten kullanılması daha iyi sonuç verecektir 1000 wat müthiş bir güç fakat bu gücün hem anten tunerle hemde antenle kontrol edilmesi gerekir. anten ve anten tuner mutlaka 1000 watın üzerinde olmalı iyi çalışmalar   
« Son Düzenleme: 01 Mart 2017, 11:33:28 Gönderen: TA2VW »

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #3 : 01 Mart 2017, 13:26:48 »
Hayati bey merhaba
Kullanacagim lineer VHF.
Antenimde (10 eleman bir Yagi)  su anki degerim 150W cikista 0.5w geri donus seklinde. Daha ideal bir anten dusunemiyorum acikcasi o yuzden herhangi bir tuner a ihtiyacim olmayacaktir. Anten icin de 3kw a kadar dayanikli oldugu yonunde geri donusler var ama test etme sansim olmadi haliyle.

Lineerin cektigi amper miktari max gucte (1400W) 40A gibi bir rakama tekabul ediyor.

Bu arada guc kaynaginin uzzerinde herhangi bir ayar bulunmuyor. İcini acmayi planliyorum uygun bir vakitte.
su an tami tamina 54.0V vermekte ki kullanacagim ldmos icin tavsiye edilen voltaj 48-50v arasi.

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #4 : 01 Mart 2017, 13:51:23 »
Oğuzhan Bey, sanırım yüksüz olarak voltaj ölçüyorsunuz devreye bağladığınızda yüke bağlı olarak voltaj bir miktar düşeceği için belki bu şekilde de işinizi görebilir. Bunun denemesi de piyasada bulunabilen uygun fiyatlı başka bir MOSFETle yapılabilir belki.

73
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA1MC

« Yanıtla #5 : 07 Mart 2017, 18:49:53 »
Oguzhan bey merhaba
Gsm ünitelerinde gördüğüm kadarıyla siemens 48 volt güç kaynakları paraler bağlı şekilde çalışıyor ,voltajlarını aynı olacak şekilde bağlayıp denerseniz netice alırsınız diye düşünüyorum.
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #6 : 07 Mart 2017, 20:21:23 »
Rectifier olarak gectigi icin ben de oyle dusunuyorum. Ya da daha yuksek amper verebilen baska bir guc kaynagi daha bakacagim