Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
8 MOSFETLİ KW HF LİNEAR PROJEM
TA8AT:
Ön panel üzerine düşüncem 1 adet 2.5kw göstergeye sahip ibreli watmetre koymak.
Yine ön panele 2 adet LM 3914 entegresi ile renkli bar graph led ile yapacağım swr ve watmetre koymayı düşünüyorum.
Aynı şekilde swr yükseldüğinde kademeli olarak bias voltajını kısabilecek bir özellik eklemeyi düşünüyorum.
Bir İcom kullanıcısı olarak LPF’ nin bandlarını otomatik değiştirecek Band decoder devresi ilave etmeyi düşünüyorum.
Özellikle çok band kullanımında girişte bazen swr istediğim gibi olmadığından linear’in girişinde BPF kullanmayı düşünüyorum. Böylelikle girişi bastırmış olacağımı düşünüyorum.
Projemi daha iyi geliştirme açısından ELEŞTİRİ ve ÖNERİLERİNİZE açığım.
TA5FA:
Elinize sağlık
SWR&WATT için analog yerine digi kullansanız daha estetik ve okunabilir olmazmı diye düşündüm . Hum bunların koruma çıkışları daha kolay
http://www.ebay.com/itm/SWR-Power-meter-LCD-indicator-with-protection-LDMOS-mosfet-or-TUBE-max-8000W-/182192748887?hash=item2a6b88b957:g:fTgAAOSwkl5XeL3v
http://www.ebay.com/itm/SWR-power-meter-100-3000W-amplifier-LDMOS-BLF-tube-/221933511992?hash=item33ac44a538:g:8xMAAOSw37tWEM2z
TA0LKJ:
Onur Bey Öncelikle Tebrikler elinize sağlık
Mosfetli linearların geniş bir frekans aralığında çalışması çok avantajlı
Bu linear projenize 6m yi ilave etmenizi şiddetle öneririm zaten transistörler vhf bandını neredeyse tamamını kapsayacak kadar geniş çalışıyorlar günümüzde 6m izine tabi olsada yakın bir gelecekte serbest olacaktır ayrıca malum hf bandının uzun bir süre suskun kalacağını düşünürseniz bu linearla rahatlıkla 6m bandında voice e.m.e. yapabileceğinizi düşünüyorum
Projenizin bir an önce bitmişini görmeyi bekliyorum
Kolay gelsin
TA8AT:
Mehmet bey teşekkür ederim. Birçok malzemeyi PayPal kapanmadan ebay dan sipariş vermiştim. Dijital gösterge dediğiniz gibi çok gösterişli olur. Ben analog sever biri olarak paypal açıldığında bunun yanına ilave böyle bir kit düşünebilirim. İlginize teşekkür ederim. Bar graph ledli devredeki amacım swr kısmında ayarladığım yüksek seviyeye geldiğinde Led lerin kırmızı renkli kısmından alacağım ilave uç ile bias voltajını kontrol etmeyi planlıyorum. Farklı bir metod var ise deneyebilirim.
TA1JA:
Onur Bey elinize sağlık.
Bana göre, led bar görüntü olarak daha güzel olur. SSB'de güç sürekli değiştiğinden grafik lcd çok başarılı olmuyor.
Tabi lcd üzerinde de bar gösterebilirsiniz. Bu devreyi kendiniz yaparsanız, bias voltajını kontrol edebilir, yüksek SWR veya güç aşımında
koruma yapabilirsiniz. Ayrı bir kontrol devresi yapmıyorsanız, dediğiniz yöntemle, led ucundan tetikleme almak da çözüm.
73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git