Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

8 MOSFETLİ KW HF LİNEAR PROJEM

<< < (4/5) > >>

TA1MC:
50 volt gerilimde ne kadar akıma ihtiyaç var Onur bey.

TA4A:
Onur bey elinize sağlık umarım Tamamlayıp gönlünüzce kullanırsınız.
Bias voltajı için ayrı bir güç kaynağımı kullanacaksınız ? birde Bias voltajı verdikten sonra bias akımını Linearın ana 48 Volt girişinden amper metre ile ölçüyorsunuz ?

TA8AT:
Murat bey 40 ila 50 amper civarı akıma ihtiyacım olacağını düşünüyorum.
Mehmet Raşid bey bias için lm 723 entegresini kullandım. Entegre 48 volt linear voltajından besleniyor. 723 malumunuz stabil bir regülatör ben 4 mosfetli her bir kart için bir 723 kullandım yani 2 karta ayrı ayrı 2 bias için regülatör  yaptım. Her bir mosfet için regülatörden çıkıp 10k trimpota ordan 1n 4148 e (geriye kaçak olmasın diye) diyottan çıkıp 100 ohm direnç ile mosfetin gate ucunu besledim. Bias akımını buradaki direnç bölgesinden herbir mosfet için ayrı ayrı  ölçerek yapılması gerekiyor.
Benim en büyük avantajım mosfetlerin mach edilmiş olması ve bias açılma voltajlarınında kurşun kalem ile üzerlerinde yazılı olması oldu. Bias voltajı burada çok kritik diye düşünüyorum voltajının üzerine belli bir toleransta çıkarsan yanabilecektir.
Bu devrede bazı bandlarda giriş swr sinin birazcık yüksek olduğunu gördüm. Şuan için araya bağladığım Manuel tuner ile sorunu geçici olarak giderdim ama girişe denediğim basit filtreler ile swr probleminin ortadan kalktığına şahit oldum.
Bu proje bana linear teknikleri hakkında öğretici bir set olacağına inanıyorum.
Ustalarımızın fikir ve önerilerini buradan paylaşmaları benim için ve forum sitemiz içinde ileride kullanılmak üzere bilgi deposu olacağına inanıyorum.

TA3EP:
Onur bey çalışmanızı büyük ilgi ile izliyorum. Özellikle su soğutmalı radyatör fikriniz çok güzel. Kolaylıklar ve başarılar dilerim. 73

TA1MC:
Onur bey 50 volt 57 amper işinizi görürse istanbulda ucuza temin edebileceğiniz HP marka server güç kaynakları mevcut,arzu ederseniz telefonunu verebilirim.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git