Gönderen Konu: 4822 Hk Yardım.  (Okunma sayısı 351 defa)

Çevrimdışı TA2PI

4822 Hk Yardım.
« : 28 Haziran 2008, 16:25:17 »
Merhabalar...
Kullanmakta  oldugum 4822  daha  önce  programlanan frekanslarda bir kac röledeki  ton  değişikliği nedeni ile rölelere  giriş  yapamıyorum.Dolayısı ile  bunu  düzeltebilecek bir  bir  programım yok.Malum eski teknoloji cihazı..Bu konu hakkında bilgisi olanların  yardımını bekliyorum..Şimdiden Teşekkürler...

1.)Programlanabilmesi Xp de  mevcut olabiliyor mu.?
2.)Programlama ara birim  kablo  şemasi
3.)Bu  cihazın  watt ayarı manuel  olarak  düşülüp çıkarılabiliyor mu?

73s
2 NKV

Çevrimdışı TA2PI

Ynt: 4822 Hk Yardım.
« Yanıtla #1 : 30 Haziran 2008, 18:40:42 »
Değerli büyüklerim,kardeşlerim ..
Bu  sorunum  hakkında  hiç bilgisi olan  yok mu.?

Ya da  yaz dolayısı ile  tatilde mi  herkes?..

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #2 : 30 Haziran 2008, 19:48:21 »
Selamlar ,
 O cihazlar diğer aslesan ve motorolalar gibi bir kabloyla bilgisayara bağlanarak programlanamıyor . Program üzerinde ki ekare sökülüp onun üzerine yazdırılıyor ki yazdırılan bir sürü hesap kitapla yazılan bir program . Bu konuda hazır programlar var amatör bandı içeren ve amatör arkadaşların yazdıkları . Dolayısıyla aselsan programı gibi bir programla pc ye bağlayıp direk frekans yazman imkanı yoktur .
 Manuel çıkış gücü ayarı yapılıyor ancak cihazın içinden . İçinde iki kart vardır onların birinin üzerindeki ufak bir trimpottan ayar yapılabiliyor . Tam olarak hangisi olduğunu hatırlayamadım bakıp yazayım daha sonra ...
 Benimbilgilerin bu yöndedir . Benim bilmediim bir aşama kaydedilmişse arkadaşlar düzeltecektir zaten ...
 Kolay gelsin ...

Barış
73

Çevrimdışı TA2PI

« Yanıtla #3 : 10 Temmuz 2008, 15:26:27 »
Selamlar ,
 O cihazlar diğer aslesan ve motorolalar gibi bir kabloyla bilgisayara bağlanarak programlanamıyor . Program üzerinde ki ekare sökülüp onun üzerine yazdırılıyor ki yazdırılan bir sürü hesap kitapla yazılan bir program . Bu konuda hazır programlar var amatör bandı içeren ve amatör arkadaşların yazdıkları . Dolayısıyla aselsan programı gibi bir programla pc ye bağlayıp direk frekans yazman imkanı yoktur .
 Manuel çıkış gücü ayarı yapılıyor ancak cihazın içinden . İçinde iki kart vardır onların birinin üzerindeki ufak bir trimpottan ayar yapılabiliyor . Tam olarak hangisi olduğunu hatırlayamadım bakıp yazayım daha sonra ...
 Benimbilgilerin bu yöndedir . Benim bilmediim bir aşama kaydedilmişse arkadaşlar düzeltecektir zaten ...
 Kolay gelsin ...

Barış

Teşekkür Ederim Barış Bey...Verdiğiniz bilgiler için...

Anladığım benim gibi bu konuda  amatör olanların  yapabileceği bir şey değil.Sizden başka bilgi gelmediğine  göre.. Dolayısı ile Oldugu gibi kullanmak durumundayım..

2 NKV
73....

Çevrimdışı TA3ADK

« Yanıtla #4 : 10 Temmuz 2008, 21:05:45 »
Selamlar ,
 İnanılmaz yoğun bir dönem yaşıyorum . Bu sebeple cevaplar gecikmeli oluyor kusura bakmayın . Prgramda değişiklik yapılması lazım tonların değiştirilmesi için ki buda anlayan birini bile uğraştıracaktır . Şuan kullandığınız programın açılışında ne yazıyor? ve kaç kanaldır ?
 Bu cihazların sanırım ilk 88 kanal programını TA2NZ yazmıştı bizde yamaklığını yapmıştık . Sonradan başka tüm bandı kapsayan programlar çıktı mı bilmiyorum . Hangi programı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama tonu değiştirme konusunda ne kadar tadilat gerekir programda arkadaşlara bir danışayım ...

Saygılarımla ...

Çevrimdışı TA2PI

« Yanıtla #5 : 14 Temmuz 2008, 17:17:25 »
Selamlar ,
 İnanılmaz yoğun bir dönem yaşıyorum . Bu sebeple cevaplar gecikmeli oluyor kusura bakmayın . Prgramda değişiklik yapılması lazım tonların değiştirilmesi için ki buda anlayan birini bile uğraştıracaktır . Şuan kullandığınız programın açılışında ne yazıyor? ve kaç kanaldır ?
 Bu cihazların sanırım ilk 88 kanal programını TA2NZ yazmıştı bizde yamaklığını yapmıştık . Sonradan başka tüm bandı kapsayan programlar çıktı mı bilmiyorum . Hangi programı kullanıyorsunuz bilmiyorum ama tonu değiştirme konusunda ne kadar tadilat gerekir programda arkadaşlara bir danışayım ...

Saygılarımla ...

Merhaba tekrardan....cihaz 81 kanal TRAD Ankara  yazıyor  acılısında.Baskada bir şey  yazmıyor..Parola harici..

Çevrimdışı TA2PI

« Yanıtla #6 : 15 Temmuz 2008, 19:27:53 »
.....

Bilgiler ve ilgi  için  tesekkürler.. Cok  yardım sever bir camiayiz... Merak ediyorum .. Yardım  gerekmediği anlarda  nasılız acaba..?... Tıpkı bunun gibi  galiba..

1 radyo amatörü  olmaya çalısan birisi

Çevrimdışı TA2OD

« Yanıtla #7 : 16 Temmuz 2008, 21:36:31 »
   isa bey merhaba
   4822 ila ilgili frekans yazılımını değiştirme değilde  elimizdeki  bulunan entegre içindeki bilgileri kopyalayarak sizinle paylaşabiliriz yazılımın yüklendiği 24 c 16 entegreden sipariş verdim büyük ihtimal cuma günü elime geçer sana bir kopya hazırlayabiliriz
   bir hafta sonu ereğliye  bekleriz
ZONGULDAK KDZ EREĞLİ DEN 73.
ta2aoz@hotmail.com
https://picasaweb.google.com/home?hl=tr
AHMET ÖZER TEL-0531 623 9066

Çevrimdışı TA2PI

« Yanıtla #8 : 17 Temmuz 2008, 12:26:30 »
   isa bey merhaba
   4822 ila ilgili frekans yazılımını değiştirme değilde  elimizdeki  bulunan entegre içindeki bilgileri kopyalayarak sizinle paylaşabiliriz yazılımın yüklendiği 24 c 16 entegreden sipariş verdim büyük ihtimal cuma günü elime geçer sana bir kopya hazırlayabiliriz
   bir hafta sonu ereğliye  bekleriz

Tşk ederim Ahmet Bey.... İlginiz için.. Evet  sizleri dinleyebiliyor ama katılamıyorum...Umarım.. Bir aksilik olmazsa  sizin oraya  uğrayabilirim..

İyi Çalışmalar...