Gönderen Konu: Kararsız Kaldım  (Okunma sayısı 226 defa)

Çevrimdışı TA2DX

Kararsız Kaldım
« : 21 Şubat 2017, 22:38:44 »
Merhaba Arkadaşlar

Bu sene kış Sakarya'da çok sert ve rüzgarlı geçti, Benim antenlerde tabiki bundan nasibini aldı. Fritzel Fb33 3 band, Echo mono band rotary dypol 40m ve Diamond x 510 dual antenim kırıldı ve kullanılmaz hale geldiler. Bende yaklaşık iki aydır hangi anteni alacağımı düşünüyorum, tabiki sütten ağzım yandı rüzgar dayanımı yüksek anten arıyorum bu sefer. Ben karar veremedim ve size sormaya karar verdim, sonuçta benim çok uzun bir amatörlük geçmişim yok, burada benden çok daha tecrübeli abilerim ve arkadaşlarım var, onların tecrübelerinden faydalanmak istiyorum.
Bulumduğum bölgeyi biraz tanıtayım istiyorum: Bölge biraz yüksek ve aşırı rüzgar alıyor, site içerisinde oturuyorum, dipol ve delta loop germe şansım yok. Çatımda 5mt bir kule var ve onun üzerine ne koyabiliyorsam onunla çalışabiliyorum.

İncelediğim antenler şunlar, ayrıca sizin önerilerinizi bekliyorum.

* Cushcraft A3S
* SPIDER BEAM 5 BAND PORTABLE
* Echo rotary dypol 40mt
* Echo rotary dypol 20m,15m,10m

5 Band olması benim için daha güzel olacak fakat görüyorum ki bu antenlerde teferruat dahada artıyor ve rüzgar aklıma geldikçede vazgeçiyorum.

Yardımlarınızı ve önerilerinizi dört gözle bekliyorum.
Sakarya'dan 73
TA2DX
Gürel Özbakış

Çevrimdışı TA2NC

Ynt: Kararsız Kaldım
« Yanıtla #1 : 22 Şubat 2017, 10:50:45 »
Gurel bey merhaba,
Hex beam antenler yapilari itibari ile cok fazla ruzgar tutmayan antenlerdendir.
Kullanacaginiz fiberler dayanikli ise kolay kolay birsey olmaz.
Benim evde oltadan yapilma olani var. ANkara cok fazla ruzgar almasa da ozellikle bahar aylarinda cikan saglam ruzgarlarda bir sıkıntı yasamadim.

https://www.youtube.com/watch?v=4px1eegqUvQ

Çevrimdışı TA2DX

« Yanıtla #2 : 22 Şubat 2017, 12:40:13 »
Oğuzhan bey merhaba

Bu tip anten hiç kullanmadım ayrıca 5 band olanıda var benim için büyük avantaj olur, bilgilerinizi paylaştığınız için çok teşekkür ederim

Değerlendiricem

73..TA2DX

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #3 : 22 Şubat 2017, 13:39:04 »
6 band olani da var.
Hatta 6. band normalde 50 mhz icin , ama load ile 40m icin de yapmislar. Degisik tasarimlar mevcut.
Dedigim gibi, onemli olan kullanacaginiz fiber. bendeki cok siddetli ruzgarlarda egilip bukuluyor ama herhangi bir kirilma olmadi.

Çevrimdışı TA3MHA

« Yanıtla #4 : 22 Şubat 2017, 13:54:08 »
Gürel bey merhaba,
Ben yaklaşık bir yıldır A3S kullanıyorum. Evim oldukça rüzgarlı bir bölgede lakin kar-buz yükü yok. Şansıma henüz çok sert bir hava olmadı. En fazla 42 Knot (yaklaşık 78 Km/h) ölçtüm. Antenin elemanları epey bir sallandı ama birşey olmadı.
Yalnız A3S'in 40M kitini de almış olmama rağmen takmadım. Bunu bir başkası söylese eleştiririm ama, 40M kitiyle birlikte  güvensiz geldi gözüme. Takmışken söktüm.  Adamlar şüphesiz ki bir sürü hesap kitap yapıp öyle çıkartmışlardır ürünü piyasaya ama, "Türk geni" ağır bastı :)

Not: Cushcraft'ın bir de MA5B diye bir anteni var (5 band). Biraz daha ufak (ve kazancı düşük) bir anten. Kullanan var mı acaba? A3S yerine MA5B mi alsaydım diye bir soru işareti kaldı aklımda.

73 de ta3mha Ateş

Çevrimdışı TA2FE

« Yanıtla #5 : 22 Şubat 2017, 21:29:56 »
Gürel Bey Selamlar,

Saati kontrol ettim geç olmuş . 22:30 .
Beni yarın telefon ile ararsanız bir iki şeyi açıklayayım .
Daha sonra detayları buraya da yazarız.
Selamlar,

Emin
05322930222
TA2FE
Emin Bora DEMİREL
05322930222
Loc: KN 40 PT
Tuzla - İstanbul