Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***

VHF Lİneer Amp Projesi

<< < (20/25) > >>

TA2GC:
gelişmeler ve gelinen nokta ne durumda ? bir iki foto yayınlarmısınız ?,meraktayız..

TA2NC:
Engin bey,
Son yaptigim ustte bahsi geçen modifikasyon sonrası, cihaz stabil olarak 1200-1300W a kadar çıkış verebiliyor. Tahmini konuşuyorum çünkü wattmetrem 1kw max gosteriyor. Ama ibre o degerin üzerine rahat çıkıyor.
Isınması dediğim gibi, 50 derecenin altında hep.

İlave olarak şirketimizin iş yaptığı bir firma var. Sağolsun bana şu anda bir su soğutma plakası hazırlıyor.
Ağır metal kutudan kurtulup su soğutmalı bir yapıya geçeceğim bir iki haftaya. Sıcaklığın daha da düşeceğini düşünüyorum.

TA2GC:
bende tam o konuyu merak ediyordum,öngörünüz harika ,nasıl soğutacaksınız diye.eski bir ses anfisinde dikey Aliminyum plakalar arası bakır bir boru gördüm,alkol tarzı bir sıvı doldurulmuş,transistörler ısındıkça bakırın içindeki sıvı buharlaşıp soğutuyor,piyasada pek aradım bulamadım,eski laptop'lardan çıkma küçük verimsiz şeyler, başarılarınızın devamını diliyorum,örnek oluyorsunuz .73

TA1LC:
Komple buz dolabın içine.

TA2NC:
Cok tesekkur ederim
Bu konuda iki yaklasim var aslinda.
Birincisi ve en etkili olani tabii ki Pallet'in altında bulunan bakırın direkt sogutulması, suyun onun içinden geçmesi.
Aslında arkadasim onunla da ilgili bir on calisma yapti. İki parca bakır, içinde ısının iletimi için finler açılmış durumda. Üstünde de blf188 e uygun lehimleme için boslugu vs bulunacak sekilde. malum bakır pahalı. Elimde de hazır ldmos u lehimledigim bir bakırım var. Hic o yola girmedim o yuzden. Ama ileride kendi cihazlarini uretecek arkadaslar olur ise, boyle bir opsiyonlari var.
Haber verirseniz urettirebilirim.

Ben İkinci yolu tercih ettim. Mevcutta ldmos'un bagli oldugu bakır'ı üzerine oturtacak bir aluminyumdan islenmis ve icinde isi iletimi icin su kanalları olan bir plaka.
aliexpressten aldigim bir cpu sogutucu radyatoru, bir hazneli su motoru, seffaf borular.
Hepsi elime gecince mevcuttaki esek olusu gibi kutudan kurtulup daha hafif bir yapıya gececegim.
O zaman daha detaylı fotograflar paylasirim.
Ama yaptigim hesaplara gore radyator olmasa bile ldmosun sicakliginin o debide, dakikada 0.5 derece kadar su sicakligini yukseltecegi yonunde.
pratikte ne olacak gorecegiz :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git