Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***
VHF Lİneer Amp Projesi
TA1JA:
Üstat,
değerli bilgiler için teşekkürler.
"Harmonic tuning" ilginç bir konu.
Class F Amplifier – Class-F amplifiers boost both efficiency and output by using harmonic resonators in the output network to shape the output waveform into a square wave. Class-F amplifiers are capable of high efficiencies of more than 90% if infinite harmonic tuning is used.
F Sınıfı Amplifikatör - F Sınıfı amplifikatörler, çıkış dalga formunu kare dalga şeklinde şekillendirmek için çıkış ağındaki harmonik rezonatörleri kullanarak hem verimliliği hem de çıkışı artırır. F Sınıfı amplifikatörler, sonsuz harmonik ayar kullanılırsa% 90'dan fazla yüksek verimlilik kapasitesine sahiptir.
İçinizi burkan konuda da bir kaç söz söylemek istiyorum.
Bu forumda sorduğum hiç bir soruya doğru dürüst cevap alamadım. (siz ve birkaç kişiyi hariç tutuyorum)
Önceleri ben mi derdimi anlatamıyorum diye düşünüyordum ancak, kötü ingilizcemle, yabancı forumlarda sorularıma cevap alabildiğime göre sorunun bende olmadığına karar verdim.
Burada, soru ya çok basit bulunup cevap vermeye tenezzül edilmiyor ya da bildiklerini kendilerine saklamayı tercih ediyorlar.
(bu ikisini haricindeyse zaten durum çok vahim)
Ben bilmediğimi öyle veya böyle öğreniyorum da, bence bu durum gerçekten amatörlerin şevkini kırıyor. Zaten artık forumda soru da sormuyorum.
73
TA2NC:
Hocam siz yine sorularinizi sorun. Herkes teknik tarafına çok hakim değil bilgilerin. Daha da vahimi, bir çok amatör kulaktan dolma yanlış bilgiler ile bir şeyler yapmaya çalışıyor.
Burada soru sormak, cevap alamasanız bile, peşinden paylaşacağınız cevaplar ile bizim için bir know-how kaynağı yapacaktır burayı. Belki doğru bilinen bazı yanlışların da öğrenilmesine katkı sağlayacaktır.
Bilgiyi kendimize tutmanın bizi topluca bir yere götürmeyeceği aşikar. Paylaştıkça birilerinin kulağına kar suyu kaçar diye ümit ediyorum.
Saygılarımla
TA1JA:
--- Alıntı yapılan: TA2NC - 07 Ocak 2021, 13:45:38 ---Burada soru sormak, cevap alamasanız bile, peşinden paylaşacağınız cevaplar ile bizim için bir know-how kaynağı yapacaktır burayı. Belki doğru bilinen bazı yanlışların da öğrenilmesine katkı sağlayacaktır.
--- Alıntı sonu ---
Üstat, zaten öyle yapmıyor muyuz?
Soru sormak, burada sesli düşünmek aslında. Soruyu sorup cevap gelsin diye beklemiyoruz ki, başka kaynaklardan da araştırıp öğrendiklerimizle yeni sorular üretiyoruz, sorarken öğreniyoruz, onu da paylaşıyoruz.
Ama bunu yapanların sayısı bir elin parmaklarını geçmeyince üzülüyor insan.
soru ve paylaşımların artması dileğiyle diyeyim o zaman...
73
TA2AOG_SK:
--- Alıntı yapılan: TA2NC - 23 Ekim 2018, 09:16:41 ---Dün akşam sagolsun TA2AD'nin ince ince islediği bakir plakama kavuşup hemen LDMOS lehimleme işine giriştim.
https://www.youtube.com/watch?v=fRcfC0FvFq4 adresinden gorebilirsiniz.
--- Alıntı sonu ---
Oğuzhan Bey
LDMOS'un ısıya maruz kalacağı süreyi kısaltmakta fayda olacağını düşünüyorum
bu elemanın datasheet'inde göstermemişler ama smd malzemelerin datalarında genelde gösterilir, ısınma süresi uzun tutulmamalı, hızla ısınıp lehimi aldıktan sonra hızla soğutmak iyidir
Bir başka video, süre biraz daha kısalmış gibi.
https://www.youtube.com/watch?v=oe9XCHsutrE
TA2NC:
Lehimlemeyi junction isisinin altında yapıyorum hocam.
Lehim erimeye başlayınca transistoru uzerine koyuyorum ve yerine hızlıca yerleştirip soğutmak üzere plakayi hemen soğuk bir yüzeye koyuyorum.
Bahsettiğim gibi yaşadığım sorun tamamen filtre ve palet arasındaki kablo boyuyla alakalı cikti.
Kablo boyunu uzatınca cihazın çalışma sırasındaki verimi oldukça yükseldi ve çalışma sıcaklığı 10 dereceden fazla düştü.
Cihazın aynı güçte çektiği akım da 3A ya yakın düştü.
O işlemi yaptığımdan beri neredeyse her gün PA yı kullanıyorum ve hiç sıkıntı yaşamadım.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git