Ana Sayfa > Eksantrik Çalışmalar ***
VHF Lİneer Amp Projesi
TA1LC:
Rf akımından olabilir mi? Bu kondansatör normalde orada olması lazım. 10 - 100 nF gibi.
TA2NC:
Yuksel bey, bu fotograf rf role temizleme devresi.
Oraya ekleyeceginiz bir kapasitor rolenin kapanmma acilma hizinda degisiklige yol acmaktan baska bir fontsiyona sahip olmayacaktir diye dusunuyorum.
Bu devrede olmasinin bir mahsuru yok ama, norma PA icindeki RF rolelerinde kullanmak release suresini uzatacagi icin tercih edilmeyecektir.
TA2GC:
Oğuzhan bey ,öncelikle selam, röle temizleme devresi aklımda deli sorular nasıl temizliyor?
vibrator mantığı ile aynı noktaya impact vuruşlar yapıp'mı temizliyor,mantığı kavrayamadım.röleye tatbik edilen anahtarlama frekansı 50 Hz falanmı ?
TA1LC:
--- Alıntı yapılan: TA2NC - 30 Kasım 2021, 09:42:05 ---Yuksel bey, bu fotograf rf role temizleme devresi.
Oraya ekleyeceginiz bir kapasitor rolenin kapanmma acilma hizinda degisiklige yol acmaktan baska bir fontsiyona sahip olmayacaktir diye dusunuyorum.
Bu devrede olmasinin bir mahsuru yok ama, norma PA icindeki RF rolelerinde kullanmak release suresini uzatacagi icin tercih edilmeyecektir.
--- Alıntı sonu ---
Verdiğiniz linki açınca bu devre şemasını gördüm.
Esas şema nerede? Bi bakın kondansatör mutlaka vardır olmaması imkansız. Kondansatör yarı iletken üzerinden RF akım geçmesini engellemek içindir. Blok kondansatör- bloke eder.
Yok ise diyod belirsiz yerden gelen RF akımını dogrultup ısıya dönüştürür ve yanar.
Eğer saniyenin yüzde biri (veya bine biri) önemli ise 100 pF mertebelerde olsa yeter sizin zaten frekanslar GHz oldugu için o degerler bloklama için yeter artar . 0,5uF (500nF) -1uF veya 10uf olur ise değer ozaman tabi gecikme olur.
Bu arada 10nF veya 100 nF ve 500 Om rolenin düz akım drenci ile gecikme süresi ne olur acaba hesapladınız mı?
Engin bey role kontaklarını oksidlenmekten korumanın yolu bir şekilde kontak üzerinden (ilave olarak) sürekli az bi dogru akım geçirmek.
TA2NC:
Yüksel bey olayi tam anlamamıssınız.
Gönderdiğim devrede ortamda RF yok
Röle temizleme devresi.
Amaç zaten sadece röleden akım geçirmek.
Engin bey,
Devre temel olarak röle canlı ucuna bir voltaj uygulayıp (ortamda bir yük te var) aynı zamanda röle'nin besleme kontaklarını sürekli açıp kapayarak orada ufak arklar oluşmasını sağlayarak bu arkların orada oluşan oksidasyonu temizlemesini sağlıyor.
Yüksel bey'in dediği gibi sürekli bir akım geçirmek değil, akım geçerken röleyi sürekli açıp kapatarak temizlemek yani.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git