Bu günlerde yüksek frekanslarda propagasyon şartları kötüyken düşük frekanslarda ise (160, 80, 40m) aksine güzel günler yaşanıyor.
Müstakil bir evde yaşasam da yer sıkıntısından ben de etkileniyorum. Yaklaşık 20m uzunlukta 1.5mm kablo ile üçgen benzeri bir yatay loop yaptım AH-4 anten tuner ile kullanıyorum ama binaların arasında kalıyor ve çok başarılı olamıyor.
Bazı DX pedition istasyonlarının bu büyük dalga boylarında (80 ve 160M gibi) inverted L veya V antenler kullandığını gözlemledim. Bunlar konusunda biraz araştırmada yaptım; dipolun iki kolunun simetrik olduğu veya asimetrik olduğu yada bir koun dik olarak aşağıya indiği uygulamalar var gördüğüm kadarıyla.
Her zaman tecrübe teoriden daha iyi olduğundan sizlere danışmak istedim. Bu tür antenlerden kullanan varsa tecrübelerini paylaşabilir mi? Ben bulabilirsem 8-10m uzunlukta fiber bir boru veya olta diyeyim üst noktasına bağlantı noktamı sabitleyip bu boruyu da evin ikinci katından yukarı doğru uzatmayı düşündüm. böylece antenin üst noktası yerden yaklaşık 15m yukarıda olacak ve kolları iki yana, aşağı doğru birer üçgen oluşturacak şekilde yaklaşık 20m gereceğim. Bu konuda başka önerisi olan var mıdır. Bir kolu dikey olarak daha kısa yapı aşağı insem olabilir mi? Bu durumda radyallara ihtiyacım olur mu?
73...