Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
ben yaptim oldu da.. biraz da ders oldu
TA4SO:
Oğuzhan Bey, öncelikle geçmiş olsun, ben de bazen salondan üst kata çıkmaya (özellikle kışın) üşendiğimden bahsettiğiniz gibi teamviewer ile JT65 çalışıyorum ve geçen yıl benzeri bir olayı ben de yaşadım. Bandı değiştirip anteni tunerle yeniden ayarlamayı unutunca cihaz yüksek bir swr ile bir kaç kez TX yaptı fakat sanırım koruması olduğundan bir şey olmadı. JT gibi yaklaşık 50 saniye cihazı göndermede tutan modlarda durum daha tehlikeli olabiliyor. Sigorta v.b. zaten kaçınılmaz da bir webcam uygulaması ile veya basit sensörler ve bir arduino ile istasyonu uzaktan da izlemek en iyisi sanırım.
Bu arada olumlu tarafından bakmaya çalışırsak; transverter ve PA'yı da denemiş oldunuz ve ilerde kullanacaklar için referans oldu diyebiliriz.
73...
TA2NC:
Sadan bey haklisiniz.
Cihaz testi acisindan tam bir killer test yapmis oldum.. Tum ekipmana.. Guc kaynagi dahil.
Isi sensoru bir yana, ardunio ile power supplylari uzaktan kapatip acabilecegim birseyi de yapmaya hazirlaniyorum. Anten rotator projesi ile ugrasirken bol miktarda ardunio aldim çinden :) Artik degisik projelerde deneyecegiz :D
Aslinda tum sistemi bir sequencer ile baglamis olsam bir sorun yasamayacaktim muhtemelen. EN azindan PA tetiklenmemis olurdu.
İyi ki antende bir LNA takili degilmis. Yoksa HF cihaz tarafinda PTT yokken transmitte kalsaydi kavururdum zavalliyi
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git