Gönderen Konu: KULLANDIĞINIZ CİHAZLAR ?  (Okunma sayısı 301 defa)

Çevrimdışı TA3GO

KULLANDIĞINIZ CİHAZLAR ?
« : 26 Haziran 2008, 22:31:03 »
Merhaba,
Yeni ve/veya 2.el cihaz satın almak için karar verme aşamasında olan,
elinde halihazırda kullandığı cihazı ile ilgili bilgi edinmek isteyen,
kıyaslama yapmak isteyen radyo amatörleri için bir konu başlığı açıyorum.

Hangi cihazları kullanıyorsunuz?
Kullandığınız cihazların olumlu / olumsuz tarafları.
Muadil cihazları kullandıysanız birbirleriyle kıyaslamaları.


Konu ile ilgili tecrübelerinizi paylaşırsanız, cihazlar ve kullanımları
ile ilgili iyi bir bilgi bankası ediniriz diye düşünüyorum.
Birbirleri ile bilgi paylaşmak isteyen olur ve konu başlığı altında
yazarsa herkes faydalanır diye düşünüyorum.
İyi günler.
73 DE TA3GO
Can OKUR

Çevrimdışı TA3GO

Ynt: KULLANDIĞINIZ CİHAZLAR ?
« Yanıtla #1 : 27 Haziran 2008, 00:05:41 »
Tekrar merhaba,
Kullandığım cihazlar ve ilgili yorumları;

KENWOOD TH-F7E DUAL EL CİHAZI:

Yaklaşık 1.5 senedir kullanıyorum. alış hassasiyetinin iyi olduğunu, kararlı bir cihaz olduğunu düşünüyorum. daha önce muadili diyebileceğimiz YAESU VX-7R kullanmıştım yaklaşık 1 sene kadar. 7R. deki kadar bol özellik yok F7E de ancak uzun süreli kullanımda zaten TX-RX den fazlasınıda aramıyorum. pil ömrü, alış ve gönderme konusundaki hassasiyeti tatminkar. Dikkat edilmesi gereken (ki bu her cihaz için geçerli) şarj ederken voltaj değişikliğinin getirdikleri;
Şöyle ki cihaz şarj adaptörünü önce prize daha sonra jakını telsize taktığım bir anda cihazın içindeki sigortasını yaktım. Değiştirildi ve sorun giderildi. Yurt dışı forumlarda okuduğum kadarıyla öğrendiğim işlemin tam tersinin yapılması gerektiği ve bu durumun bir çok kişinin başına geldiği.. yaklaşık 1 sene önce olmuştu şimdi dikkat ederek şarja takıyorum ve 1 senedir hiç bir sıkıntım yok. e-bay den 10 Dolar'a satın aldığım kontrol kablosu aracılığı ile cihazın kanallarını, kanal gruplarını bilgisayrdan girebiliyorum. Cihazdan çok memnunum tavsiye ederim.

ICOM IC-2725E DUAL MOBİL CİHAZ:

Yaklaşık 3 senedir, gerek sabit gerekse mobilde uzun süre kullandığım
cihazım. Modifiye edilirse cross özelliği var. YAESU FT 7800 cihazın muadili bir cihaz. Satın aldığım dönemde ilgili Yaesu modeli ile arasında o zamandan hatırımda kalan 150 Ytl gibi bir fiyat avantajı vardı ve DTMF mikrofon standarttı o sebeple bu cihazı tercih ettim. Şuanki fiyatlar hakkında herhangi bir bilgim yok. FT-7800 gibi değil ancak cihazın ön paneli ayrılabiliyor. Daha doğrusu zaten bütünleşik durmuyor. Cihazın ön paneli ile ana kasası arasında bir montaj ayağı var. onu hep kullanmak durumundasınız. Açıkçası FT-7800 veya FT 857D deki gibi direk monte ediliyor olsaydı daha rahat olurdu. e-bay den 14 Dolar'a satın aldığım kontrol kablosu aracılığı ile cihazın kanallarını, kanal gruplarını bilgisayrdan girebiliyorum. Uzun süredir kullandığım ve bana sorun çıkarmayan bir cihaz olarak nitelendirdiğim ICOM IC-2725E den memnunum ve hem mobil hemde sabit kullanım için tavsiye ederim.

YAESU FT 857D HF/VHF/UHF MOBİL CİHAZ:

Tamamen kısa dalga aktivitelerde kullanmak için yaklaşık 4 ay önce satın aldığım cihaz. vhf/uhf özelliği yanında + özellik. Kendi evimde güzel/kullanışlı anten kurulumum olmasına rağmen enterferans sıkıntım olduğundan ve bu durumu gideremediğimden hep /portable aktivitelerde kullanmak üzere küçük, rahat taşınabilir bir cihaz ihtiyacım vardı. ve muadillerine göre fiyat avantajı olduğundan bu cihazı tercih ettim. HF aktivitelerde benim seçtiğim yol contest operatörlüğü; yarışmalar için daha bol düğmeli, acil müdahale gerektiren durumlarda ayarları hemen yapabilecek bir cihaza ihtiyaç duyulabilir, ancak benim için ilk aradığım  özellik hem mobilde hem sabit kullanımda sorunsuz kullanabileceğim bir cihaz olması idi. Cihaz ile ilgi gözlemlediğim olumsuz özellik cihazın RX konumunda dahi ısınıyor olması. Cihaz ekranında aşırı ısı göstergesi mevcut, bunu hiç görmedim. 48 saatlik yarışmada mandalı hiç bırakmadan yarışıyorken dahi (maksimum güç) zaman zaman aşırı ısınmasına rağmen sorun yaşamadım. Cihazda 2M / 70 CM için N dişi konnektör, HF/50 MHZ için SO-239 UHF konnektör mevcut. Cihazın ön paneli ayrılabiliyor ve yaptıklarına göre gerçekten kompak / kullanışlı bir cihaz. Cihazın menü ayarlarının kontrolü, kanal ve kanal gruplarının hafızaya alınması için uygun fiyata e-bay sitesinde kablo satılıyor. Bunu radyo amatörü abilerimin yardımı ile kendim yaptım ve kullanıyorum. 4 aydır kullandığım cihazda + ve - olarak bu yazdıklarım dışında bir durum gözlemlemedim. En azından şimdilik tavsiye ederim.

İyi günler.
73 DE TA3GO
Can OKUR