Ana Sayfa > Bir sorum var! ***
şarjlı pil siparişi
TA2OD:
Hüsnü abi şarj devresi olarak demek istedim, nikel metallerin devreleri yapım olarak kolay lityum ion ların çalışma prensipleri değişik devrelerini yapmakda zor demek istedim.
TA2AOG_SK:
Li-Ion dikkatli ve usulünce şarj ister. Sürekli de ısı kontrolu yapmakta fayda var.
TB6BHK:
Ahmet Özer Bey
Anlaşıldı. Siz modern çalışmayı seviyorsunuz. Modern şarj devreleri. Şarj olunca istop eden dolum cihazları. Tabii bunlarıon yapımı pek basit değil. Zevk meselesi. Devreyi önemsemişseniz emeğinizi esirgemiyorsunuz.
Ben ise hayli tembellik ediyorum. Şarj mı lazım. DC akım kaynağına seri bağlı ampul koyuyorum. Ampulün soketi var veya bir komütatörle değişik güçte ampuller takabiliyorsunuz.
Radyolarımda da da öyle. Radyonun pil yuvasına hangi şarjlı pil uygun geliyorsa onu yerleştiriyorum. Artık o piller iyice bozulmadıkça oradan çıkarılmıyorlar. Kapağın altına şarj uçları koyuyorum. Hatta şarj için bir ufacık swiç takıyorum. Ta ki şarj akımı aküye değil de kazara direk cihazın içine gitmesin. Hiç yoktan iyi. Bu biraz da elimdeki cihazların ucuz tip fazla değerli olmamasından, ve alıcı adedinin fazla olmasından kaynaklanıyor.
Tabii aşırı şarjda tutma , yüksek amperli ampul bağlama akülere elbette zarar verecektir.
Bu tip şeyler tabiiki başkasına tavsiye edilemezler.
Ama sanırım ne yaparsanız yapın, Li-Io kullanmadıkça kullanıcının elinden şarj cihazının hiç düşmediği zamanları, yılları hatırlıyorum.
73 Hüsnü Köktürk
TB6BOZ:
Merhabalar bu li_ion pillerin ayrıtılı bir şekilde huyuu suyunu bize öğretece k arkadaş varmı varsa rica etsekde bize öğretse.73
TA2AOG_SK:
Osman Bey, birkaç kelimeyle özeti,
Şarj, sabit gerilim ve sabit akım ile yapılır.
Şarj ve deşarj anında ısı kontrol altında olmalıdır.
Kısa devre yapılmamalıdır.
Pili yaralamaya sebep olacak şiddetde mekaniki darbeye maruz kalmamalıdır.
Bu şartlara riayet edilmezse ani alev almalarının görülmesi kuvvetle muhtemeldir. Zaten haberlerde sağda solda bunlara şahit oluyorsunuzdur.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git