Ana Sayfa > Bir sorum var! ***

şarjlı pil siparişi

<< < (3/3)

TB6BOZ:
Teşekkürler osman hocam.

TB6BHK:
 Değerli Ahmet Özer Bey

Yukarda ismi geçen  TB6BOZ  Osman Zorbaz  Bey
bana bir pil yuvası hediye etti.  İçinde Ni--Cd  aküler de vardı.  Bu yuva İstanbul Karaköy pasajında zaman zaman bulunabilen    Akülü Vidalama  aracının besleme devresi.   İçinde 15 adet   nikel kadmium akü var.  12V   1200mA.   Aküyü naylon değil de karton ambalajın içine koymuşlar. Yani aküleri sudan korumak lazım.

Aküler ağır işlerde kullanılıyor.  Kalite olarak gördüğüm akülerin en iyilerinden.  Osman bey bu aküyü nezamandan beri kullanmıyordu bilmiyorum ama  içinde sağlamı var mı diye voltajını ölçtüğümde 18 volt okudum.   Aküler voltajını kaybetmemişti
Siz İleri derece amatörsünüz. Yazıyı uzatmayacağım

http://www.ebay.com/sch/NiCd-Rechargeable-Batteries/48619/bn_224578/i.html

73    Hüsnü  Köktürk      husnu66tr@yahoo.com

TB6BHK:
  Bir üst yazııda,  veya topicte  şarjjı pil fotoları var.
Bir hata yapıldı galiba ki izdirap isimli foyoya bir iki kere bakılmışken, diğer fotolara 31 kere bakılmış.
Demek izdirap fotosu dışardan gözükmüyor. Benim PC de  biraz donuk olarak gözüküyor ve resme tıkladığımda fotoğraf panele, desktopa, yapışıyor??
Fotoyu yeniden koyuyorum.  Bu fotoda şarjlı pillerin nasıl paralel bağlandığı dersi de verilmiş gibi.
Sakın bu bağlantıyı benim yaptığımı sanmayınız. Resmin çok daha geniş kapsamlısı satış firmasında var.

TB6BHK:
Üstteki yazılar 2017 tarihinde yazılmış
şimdi 2022 yılındayız
Masamın üzerinde Nİ-MH  küçük aküler var. AAA boyutunda.
TOSHİBA marka.   Hurdalıktan yıllar öncesi alınmış. Piyasa malı değil,  Japon hurdalık malı malı. Ürtetim tarihi yazılmamış. Piyasaya fazla iyisi gelmez. Ancak cihaz içinden çıkabilirler
İnternete bakıyorum  bu piller 1989 tarihinde piyasaya girmiş. Öyle olsun!!
Aradan en az 33 sene geçmiş. Bu hurda pilleri test edip çalışmayanlarını atacağım.
 Önce pilleri biraz yıkadım. Maksat sızıntı artıklarını temizlemek.
 İnternete bakıyorum  bu pillerin ömrü 7 yıl kadarmış.
 8 adet aküyü lehimleme (en kötü metot) metoduyla bağladım. Sınırlı akımla birkaç saat 12 volt ile  şarj ettim.
Pillerin voltajını tek tek ölçüyorum.   1.2 volt yok gibi, 1.4v   1.5
... gibi voltluk olanlar fazla.  Bir de amperlerini ölçelim. Sahte volt hikayesi olmasın.
 Akkor lamba bağlıyorum. Lambalar iyice yanıyor. Eyvaah kazara kısa devre yaptırıyorum.
İyi lambalar hala yanıyorlar. 8 pilin 8 tanesi geçer not aldı. Pilleri atamıyorum. Tabii bu cümleleri her marka piller için söyleyemem!!

73    husnu66tr@yahoo.com

Navigasyon

[0] Mesajlar

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git