Gönderen Konu: Microfon Preamfisi Öneri - Tavsiye  (Okunma sayısı 896 defa)

Çevrimdışı TA1JA

Ynt: Microfon Preamfisi Öneri - Tavsiye
« Yanıtla #20 : 11 Kasım 2015, 15:39:04 »
Devre şemasını da ben ekliyeyim o zaman. Bu ve benzer uygulamalar nette bol miktarda var.

Sorumu da tekrarlayayım...

Kompresor, mixer, preamplifikator kullanıyorsanız, cihaza girişi nereden yapıyorsunuz?

Çevrimdışı TA3EP

« Yanıtla #21 : 11 Kasım 2015, 16:43:27 »
Murat bey, ben tüm audio girişlerimi mikrofon soketinden yapıyorum. Sırf bu amaçla özel kablolar imal ettim. Bir de ustaların düşüncelerini duymakta fayda var. 73
I ♥ HF SSB
I ♥ 20m BAND

Çevrimdışı TA8A

« Yanıtla #22 : 11 Kasım 2015, 17:10:55 »
Kıymetli Arkadaşlar,

Herhalde yeri tam burasıdır diye düşündüğümden bir kaç hatırlatmam olacak.

- Her ne yaparsanız yapın, cihazın ALC ayarını kitabına göre düzgün yapınız ve aşırıya kaçmayınız.
- SSB'ye geçtiğimde wattmetrem güç göstermiyor diye aşırı mikrofon kazancını açmayınız.
- ALC metre göstergenizi göz önünden ayırmayınız. Gönderme yaparken ALC göstergesine göre ses seviyenizi ayarlayınız.
- ALC seviyesini aştığınız an karşının S metresinde fark yaratırsınız fakat modülasyon kaliteniz düşer, anlaşılmaz hale gelirsiniz.
- Bu şekilde güçlü gelen fakat ne dediği anlaşılamayan istasyonları  bandlarda duyduğunuzu sanıyorum. Özellikle İtalyan istasyonlarda bu daha fazladır.

Sağlıcakla kalınız, 73

Bilal Ekmekci, TA8A

Çevrimdışı TA1JA

« Yanıtla #23 : 11 Kasım 2015, 17:51:15 »
Mete Bey, mikrofon girişinden line girmek sorun olur diye düşünüyordum. Gerçi siz sorunsuz kullanıyorsunuz.

Bilal Bey haklısınız, bazı istasyonlar kuvvetli gelse de modülasyonları bozuk oluyor.
Çağrılarda bağırmanın çok da faydası olmadığını gördüm, ALC limitinde kalmaya gayret ederek konuşuyorum.

Çevrimdışı TA2AD

« Yanıtla #24 : 11 Kasım 2015, 18:25:21 »
Murat bey transceiver olarak hangi marka ve model kullandığınızı belirtmediğiniz için yanıltıcı bir şey yazmak istemedim
ben genelde voice amaçlı kullanırken mic girişini kullanıyorum , fakat digital haberleşmede diğer girişleri kullanıyorum .
73  A. Şua TORTU 
Zonguldak KN51VL

Çevrimdışı TA1JA

« Yanıtla #25 : 11 Kasım 2015, 22:44:51 »
Yazmayi unutmusum. Cihazim TS590S. Dijitalde USB portunu kullaniyorum.

Çevrimdışı TB6BHK

« Yanıtla #26 : 01 Aralık 2016, 13:15:50 »
Değerli Arkadaşlar
Yukarıda bir mikrofon compressor linki vermiştim.  Linkte bir ufak adres değişikliği olmuş.  Artık link çalışmıyor. Yeni link adresi

http://213.114.137.49/_visitors/tx/mic_comp_00.htm

http://www.geocities.ws/husnu66tr/mikrofon-preamplifikatoru.htm

73  sağlıcakla  Hüsnü Köktürk husnu66tr@yahoo.com

Çevrimdışı TA7BB

« Yanıtla #27 : 01 Aralık 2016, 15:03:40 »
Merhaba.
Seskartı arabiriminde kullanılan birebirlik trafo eski çevirmeli tip modemlerde var.ben onlardan söküp kullanmıştım.ayrıca bluemavi sitesinde de var.
Evet benimde acizane fikrimdir cihazla pc arası izoleli olmalıdır.
Çalışmalarınızda başarılar dilerim.
73
De ta7bb