Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

APRS Tracker

<< < (2/3) > >>

TB2PSI:
Takip 73.

TA8A:
Murat Bey,

Sorunu çözdünüz mü bilmiyorum. 1Watt çıkış gücünün araç anteni ile yetmesi gerekir. Genelde kurulan sistemin aprs ağı tarafından duyulmamasının iki sebebi var.
1- Modülasyon seviyesi ya çok düşük, ya da çok düşük oluyor. Bu durumda karşı modemler almıyor. En basit olarak şu şekilde ayarlayabilirsiniz. Başka bir telsizle sizin cihazın göndermesini dinleyiniz. Modülasyonu tamamen kısınız. Yavaş yavaş açmaya başlayınız. Dinlediğiniz cihazda sesin yavaş yavaş yükseldiğini hissedersiniz. Bir noktadan sonra artık ses yükselmez. Modülasyon seviyesini bu noktadan çok az geriye ayarlayınız.
2- Telsizin ya da aradaki sistemlerin gecikmesi sebebi ile sizin cihazınız erken data göndermeye başlıyor ve datanın baş tarafı kayıp oluyor. Bunu önlemek için modeminizde bulunan TXDELAY parametresini artırın. 500 mili saniye ya da daha yukarısını deneyebilirsiniz. Bu değerin fazla olması uzun gönderme haricinde bir sorun yaratmaz. 

İyi çalışmalar dilerim. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA1JA:
Bilal Bey,

Datadan önce 350ms gecikme var. Ev içinde yaptığım testlerde, TM710 ve raspberry digi-repeater sorunsuz olarak sinyali alıyordu.
Trafikte de, sinyalimi bir süre takip edebildim. Tabi sinyal zayıflayınca, modemin eşik seviyesinin altına düşüyor olabilirim. Araya bir opamp. ekleyip
modülasyonu yükselterek deneyebilirim.

Teşekkürler, 73

TA8A:
Murat Bey,

Yukarıdaki şekilde modülasyon ayarı yaparken sınıra ulaşıyorsanız araya opamp eklemenize gerek yoktur. Sizin cihazın modulasyon seviyesini başka cihazların modülasyon seviyesi ile dinleyerek karşılaştırabilirsiniz. 350 milisaniyeyi en az 500 milisaniye yapıp denemenizi öneririm. İyi çalışmalar diliyorum. 73

Bilal Ekmekci, TA8A

TA2MVX:
Hocam merhabalar ,

Çalışmanızı heyecan ile okudum.

VHF modülü Türkiye'de temin edebileceğimiz bir adres mevcut mudur ?

Paylaşabilirseniz çok memnun olurum.

Ellerinzie sağlık , 73.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git