Gönderen Konu: transverter ihtiyaci  (Okunma sayısı 331 defa)

Çevrimdışı TA2NC

transverter ihtiyaci
« : 16 Kasım 2016, 10:15:51 »
Merhaba,
Aslinda hersey gecenlerde yeter bu kadar HF, biraz da VHF tarafina agirlik vereyim dememle basladi.

Kendime guzel bir LFA Yagi anten yapayim diye dusunurken buldum kendimi.

Ki, tavsiye ederim. Basarili antenler mevcut
http://www.g0ksc.co.uk/

Neyse, konumuza donecek olursak,

Dusundum, ee guzel bir antenim olacak ya sonra? Evdeki TS-480 de sadece 6m ye kadar bandlar mevcut..
EL cihazina baglamak icin boyle bir anten de yapmaya degmez.. Cihazi mi degistirsem diye dusundum..Ama hazir gecmisken sabit cihazin CW ve SSB de icermesini istiyordum..
O sirada TA7W sagolsun .. trasnverterlara bir bak dedi..

Gercekten epey bir forum dolastim.. guzel bir transverterin all-band cihazlardan daha iyi performans gosterdigini, EME gibi cok hassas isler ile ugrasanlarin bile transverteri tercih ettigini gordum..

Sİmdi oncelikle bilmeyenler icin kisaca ozetleyecek olursak,  genelde cihazinizi 28 MHz e ayarlayip , buradan yaptiginiz yayinlari (SSB CW ya da FM gibi) 144 MHz e cikaran, 144 ten gelen yayinlari da tekrar 28 e indiren, boylece elinizdeki cihazi otomatikman VHF (ya da UHF SHF vs..) ceviren bir converter bu cihaz..
Degisik markalar kitler semalar internette bolca var..

Microwave'in, Elecraft'in cihazlari oldukca profesyonel, ki bunun yaninda fiyati da 300 dolar civarlarinda dolasiyordu ki....
once ebay'de gordugum, sonra bazi forumlarda yorumlarini okudugum, ukrayna yapimi bir board'i kesfettim.

http://www.ebay.com/itm/144-to-28-MHz-TRANSVERTER-ATTENUATOR-INTERFACE-BOARD-144-28-MHz-2m-10m-2-meter-/221816251327

Cİhaz, 2/10 metre transverter islemi yaptigi gibi benim gibi cikis gucu 5W'in altina dusmeyen cihazlar icin attenuator kit'İ ile beraber de satiliyor.
Cİhazi besleme sirasinda 100 mW gibi degerler ile girip 8-10W civari bir cikis gucune erisebiliyorsunuz.Arkasina bir de VHF linear takarsaniz, gelsin EME calismalari..

Ooo super desek te.. Sagolsun paypal a gelen yasaklama..
Cihazi siparis veremiyoruz..Satici only paypal diyor da baska birsey demiyor.

Diyeceksiniz ki sorun nedir peki

Sorudan ziyade.. Hem benim gibi ust bandlar ile cok ilgilenmemis diger amator arkadslarin da transverter nedir bir goz atmasi icin yazdim bunu..

Hem de.. turkiyede bu fiyat civarinda bulabilecegim ya da ebayden bunu siparis verebilecek kimse var midir diye bir sorayim istedim.

Çevrimdışı TA8AIR

Ynt: transverter ihtiyaci
« Yanıtla #1 : 17 Kasım 2016, 17:16:12 »
PayPal kıbrıs hesabı açarak işlem yapılabiliyor. Kredi kartınızdan paypal para çekebiliyor yani. Kıbrıs paypal hesabı açarak ebay alışverişi şeklinde arama yaparsanız detaylı anlatımlar bulacaksınız internette. Bulduğunuz cihazı bu yolla alabilirsiniz.
Saygılarımla...
TA8AIR

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #2 : 17 Kasım 2016, 20:02:50 »
Bı Ukraynalı satıcı gerçekten aranan ürünleri satıyor.
http://m.ebay.com/sch/i.html?sid=ham-store&isRefine=true&_pgn=1
İsolatör vacum capacitor swr bridge vs.
73deTA5AE

Çevrimdışı TA2NC

« Yanıtla #3 : 11 Aralık 2016, 18:02:25 »
Bahsi gecen ukraynali arkadstan cihazi temin ettim. Amerikadaki kuzen gecti siparisi benim icin. paypal engelini boyle astik
cihazi yaptim kutuladim..
Bugun de devreye aldim.
Bahcedeki 11 ele LFA antene takili su an.
vhf SWR/Wattmetrem henuz yolda oldugundan gucu vs olcemedim ancak yonu ters olmasina ragmen ve hotizontal bir anten olmasina ragmen ts-480 ile 145.650 rolesini gayet rahat actim.
Elimde baska bir ssb telsiz olmadigi icin ssb tarafindaki ses kalitesini olcme sansim olmadi ancak FM tarafinda oldukca basarili oldugunu soyleyeiblirim.

Yarindna itibaren Adana izmir arasi yollara dusuyorum yine ancak gelecek hafta hem semasini hem fotograflarini hem de gerekli olcumleri burada paylasirim.