Gönderen Konu: Raspberry pi & Wolfson Audio Card aldım.Echolink ve Aprs uygulması hk.yardım.  (Okunma sayısı 209 defa)

Çevrimdışı TA8L

Arkadaşlar Raspberry pi B model ve bu kart ile kullanmak için yapılmış Wolfson Audio card satın aldım.
Satın aldığım ekipmanlar ile Echolink sistemi yapmak istiyorum.
Bu konuda çalışması olan veya bana yardımcı olabilecek birileri varmıdır?
Hangi program nasıl yüklenir,bağlantılar nasıl yapılır,vs.vs
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA2MFN

selamlar,raspberry pihakkında biraz teorikbilgim var sadece.cihaz ile uygulama yapmadım.siz karta hangi işletim sistemi yüklediniz.eğer yüklemedi iseniz bu kart için raspbian adında  linux distro var tavsiye edilen.burdan birbaşlangış yapılabilir.

Çevrimdışı TA8L

Ferit bey şu an geldiği gibi duruyor.Bununla echolink yapmak istiyorum.Hiçbir prg.vs yüklenmedi.Kimse bir şey yazmadığına göre sanırım bu konu hakkında kimse bir çalışma yapmamış diyesim geliyor.
TA8L
Enver İLİKÇİOĞLU
ta8l@yahoo.com
www.grad.org.tr
05054842418
GAZİANTEP

Çevrimdışı TA4J

Merhabalar Enver bey, doğrudur Türkiye`de Raspberry Pi ve Echolink üzerine çalışma yapan daha ben görmedim ama şöyle nette ufak bir araştırma yapınca aşağıdaki linklerden istediğinizi yapabileceğiniz kanısındayım.

http://villazeebries.krbonne.net/hamstuff/?p=341

http://kp4tr.org/?page_id=362

http://www.frrl.org/resources/Raspberry%20Pi%20IRLP%20Echolink%20Jan%202014.pdf
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA2ADN

Merhaba, aradan biraz zaman geçmiş ama halen bu sistem ile ilgileniyorsanız ben rpi üzerinde echolink çalıştırmayı başardım, gerçi henüz test aşamasındayım ve elektronik altyaım olmadığı için arabirim konusunda sıkıntı yaşıyorum,

öncelikle vox lu bir elcihazı ile denemeler yaptım, pek efektif olmasa da sistem olarak çalışıyor, yrıca sabit nokta olarak aprs de çalıştırdım.

rpi nize raspian işletim sistemi kurup update ettikten sonra Svxlink isimli bir program kurmanız gerekiyor, bu program tamamı linux terminal ekranından kurulduğu için karışık gözüksede aslında yönergeleri düzgün yaparsanız oldukça kolay, ama harici ses kartını program konfigürasyon dosyalarında düzgün gstermeniz gerekiyor. ben basit usb ses kartı ile yaptım,

ilk başlarda el cihazının vox özelliği ve aynı şekilde svxlink i vox ile çalıştırmayı başarmıştım, sonra usb serial connector ve bir arabirim devresi ile bir gm300 ü ptt li şekilde çalıştırabildim ama gm300 ümün çıkışnda bir problem olduğu için henüz sesi gönderemiyorum, şu an halen test aşamasındayım,

tabi bu seçenek rpi ve arabirim dışında tamamen ücretsiz ama biraz karışık gibi gözüküyor, eğer 25$ ödeyip rpi üzerinde wine denilen linux üzerinde windows programlarını çalıştırabilen emülatörü satın alıp kurarsanız direk rpi de echolink.org dan indirdiğiniz programı kullanabilirsiniz, çok kolay ama dediğim gibi ücretli olan wine emülatörü satın almanız gerekiyor. bu emulatoru aldıktan sonra rpi ye wine programını kurup daha sonra istediğiniz windows programını çalıştırabiliorsunuz. buda farklı bir yöntem.

svxlink programı oldukça kapsamlı moduller içeriyor, aprs echolink parrot voice recorder gibi bir çok modul var dtmf codlarıylada uzaktan svxlinki açıp kapatabildiğiniz gibi istediğiniz conferans odasına linke yada repeatera bağlanabiliorsunuz,

ben arabirim konusunda ve cihaz konusunda sürekli sorun yaşadığım için bir türlü tam çalışan bişi yapamıyorum :)ama az kaldı, 73 de TA2ADN
TA2ADN
TOLGA AYDIN
KN40MX