gu50/ls50/fu50 üç tüpte aynıdır kalite ömür gibi unsurları geçerseniz pek ala çin tüpler çok berbat falan değil sadece ayaklarda sorun olabiliyor
(benim aldıklarımda en azından böyleydi ayakların üzerinde gri renkli çok kalın boya,toz gibi statikle yapıştırımış gibi bir tabaka vardı) ilk anod geriliminde anod ile soket inanılmaz bir ark yaptı ve tüp sizlere ömür
Yapı olarak sweep tüp tabir edilen tv tüpleri gibi ground grid katod giriş çalışabilirler çok rahatlıkla bütün sweep amplilerde bulunmayan tüplerin yerine kullanılabilirler ancak eger bias voltajı vermeden direk katodtan sürmeye kalkarsanız çok yüksek giriş seviyelerine ihtiyacınız olacaktır
Doğru diziliş bilmiyorum,ben yapılmış örnekleri kopyalamayı tercih ederim internette az bir araştırmayla bu tüplerin kolaylıkla özensizce 10 tanesinin dahi bir araya bağlanarak kullanıldığını gördüm
bir Alman amatörün yaptığı 6 lambalı oldukça dikkat çekici titizlikte ve profesyonelce yapılmış
link
http://www.dc9dz.de/en/6pack.html Yüksel Bey siz 100w ile 400w arasında büyük fark olacağını düşünüyorsunuz görüşünüze saygı duyuyorum elektonik bilginiz el beceriniz benden kat kat üstündür wattmetre bazında tabiki 4 katı.Legal limit derseniz onada eyvallah ancak dB bazında baktıgınızda kişisel olarak aynı kanaatte değilim
Hf teki bahsettiğniz unsurların çok daha fazlası eme çalışmasında var hf te bir kabloya taş bağlayıp ağaç dalına atıp dünyanın tersiyle görüşebilirsiniz ama emede böyle bir tesadüf yaşama şasınız
asla yok. Birsürü etken'e aynı anda hakim olmak gerekiyor öncelikle eme çalışmaları fm mod ta yapılmaz ssb,cw ve digital.Eme çalışan bir istasyon çok muhtelif güçlerde linearlar kullanır 250w olanıda görürsünüz 7kw olanıda aslolan burada güç değil anten kazancı ile elde edilecek ERP güçtür.Ama kısa dalgada çok dB li antenler ebatlarından dolayı
pek mümkün değildir hele ülkemiz şartlarında bu tür anten kullanan amatör sayısı sanırım 2 elin parmaklarını ancak bulur
Bu bakımdan 2 lambalı veya 6 demiştim yoksa maksadımız doğruyu tartışarak bulmak kimseyi incitmek yada yanlış yönlendirmek değil
73