mantıken düşündüğümüzde band filtresi cihazla birlikte hareket etmesi gerekir,bunu yapabilmesi içinde cihazdan komutlar (Bağlantılıları)olması gerekir cihaz band değiştirdikçe aynı komutu band filtresine göndermesi,bu yeni duruma göre de band filtresinin ilgili kısmınn devreye girmesi gerekir,aynı şey otomatik tuner içinde geçerli yani cihaz band filtresini aynı zamanda otomatik anten tuneri varsa anten tuneri de bir kombinasyon dahilinde hareket etirmeli,bunun dışında band filtresi cihazdan herhangi bir komut alamıyorsa veya almıyorsa manual olarak ilgili kombinasyonu devreye sokmak gerekir,band filtresi eğer cihazdan komut alamamıyorsa örnek vereyim siz 80 metre bandına ayar yaptığınız band filtresi herhangi bir komut alamadığı için 40 metre bandına geçtiğinizde tepki vermeyecek işlem yapmayacaktır mevcut durumunu 80 metre bandındaki durum gibi devam ettirmek isteyecektir. bu durum band filtreli linear için de geçerli kullandığım linear kendi cihazı ile çalıştığında bir kombinasyon içerisinde çalışmakta iken
konrol eden cihaz olmadığı temin edemediğim için mecburen manual hale getirmek zorunda kaldık,komitör yardımı ile band filtresini devreye sokuyorum,hangi frekansta çalışıyor isen komitatör yardımı ile band filtresini de o frekansa göre kombinasyona getiriyorum,
linear cihazla birlikte hareket etsin diyorsak cihazdan çıkan uçların olması bunlarında linearı kontrol etmesi gerekir diye düşünüyorum. yine otomatik bir anten tuner varsa aynı komutlar tuner içinde geçerli olmalı temelde cihaz linear tuner tek bir vucud gibi hareket etmesi gerekir