Gönderen Konu: 0-30 mhz çalışan power amplifierlar  (Okunma sayısı 275 defa)

Çevrimdışı TA2KX

0-30 mhz çalışan power amplifierlar
« : 18 Ekim 2016, 10:46:32 »
ft817 için power amplifier aramaktayım. araştırmalarım sonucu bir çok amplifierların band seçen anahtarı olduğunu görüyorum. 80-40-10-15-20 metre gibi... fakat bazı modellerde bu anahtarın olmadığını görüyorum. bunlar frekansa göre bandı otomatik mi seçiyor? bu konuda dikkat etmem gereken birşey var mıdır? 73

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
Ynt: 0-30 mhz çalışan power amplifierlar
« Yanıtla #1 : 18 Ekim 2016, 11:21:11 »
mantıken düşündüğümüzde  band filtresi cihazla birlikte hareket etmesi gerekir,bunu yapabilmesi içinde cihazdan komutlar (Bağlantılıları)olması gerekir cihaz band değiştirdikçe aynı komutu band filtresine göndermesi,bu yeni duruma göre de band filtresinin ilgili kısmınn devreye girmesi gerekir,aynı şey otomatik tuner içinde geçerli yani cihaz band filtresini aynı zamanda otomatik anten tuneri varsa anten tuneri de bir kombinasyon dahilinde hareket etirmeli,bunun dışında band filtresi cihazdan herhangi bir komut alamıyorsa veya almıyorsa manual olarak ilgili kombinasyonu devreye sokmak gerekir,band filtresi eğer cihazdan komut alamamıyorsa örnek vereyim siz 80 metre bandına ayar yaptığınız band filtresi herhangi bir komut alamadığı için 40 metre bandına geçtiğinizde tepki vermeyecek işlem yapmayacaktır mevcut durumunu 80 metre bandındaki durum gibi devam ettirmek isteyecektir. bu durum band filtreli linear için de geçerli kullandığım linear kendi cihazı ile çalıştığında bir kombinasyon içerisinde çalışmakta iken
konrol eden cihaz olmadığı temin edemediğim için mecburen manual hale getirmek zorunda kaldık,komitör yardımı ile band filtresini devreye sokuyorum,hangi frekansta çalışıyor isen komitatör yardımı ile band filtresini de o frekansa göre kombinasyona getiriyorum,
linear cihazla birlikte hareket etsin diyorsak cihazdan çıkan uçların olması bunlarında linearı kontrol etmesi gerekir diye düşünüyorum. yine otomatik bir anten tuner varsa aynı komutlar tuner içinde geçerli olmalı temelde cihaz linear tuner tek bir vucud gibi hareket etmesi gerekir   

Çevrimdışı TA2KX

« Yanıtla #2 : 18 Ekim 2016, 13:41:58 »
http://www.ebay.com/itm/90W-HF-Power-Amplifier-For-FT-817-IC-703-transceiver-PRO-KX3-QRP-Ham-Radio-/172171960189?hash=item28163f9f7d:g:164AAOSwV-RXFLmB

Hayati abi adamlar yapmış ve satıyor. 3,5-30mhz arası çalışır diyor ama benim gördüğüm kadarıyla band filtreler yok. Filtresiz bu iş nasıl olacak ki?

Çevrimdışı TA2KX

« Yanıtla #3 : 18 Ekim 2016, 14:14:36 »
sanırım ekstradan filtre katı takmak gerekiyor

Çevrimdışı TA8AT

« Yanıtla #4 : 18 Ekim 2016, 14:37:19 »
Cihazdan her band değişiminde lpf'yi sürmek için bir adet band decoder devresine ihtiyacınız var. Ben homemade linear için bir adet icom band decoder devresi yapıp hazırlamıştım. Hatta elimde yaesu, kenwood, electraft cihazları icinde semalar var ama şuan için yurtdışinda olduğumdan size şema konusunda yardımcı olamıyorum. Google'da band decoder diye aratırsanız sanırım bulabilirsiniz. Birde üniversal olanı vardı sanırım.
Mantık şu şekilde; icom için konuşuyorum devre arkadaki 13pin din konnektöre bağlanıyor. Cihazda her band değisiminde belirli bir voltaj göndermesi ile decoder çıkışındaki low pass filitreleri cihazla uyumlu bir şekilde değiştiriyor. 
Burada belirtmek istedigim konu her band değişiminde kullandığınız telsizle uyumlu bir otomatik anten tuner kullanmanızdır. Çünkü aynı anda telsizde tunere band datası göndermesi gerekiyor.
I LOVE İCOM

Çevrimdışı TA5AE

« Yanıtla #5 : 18 Ekim 2016, 18:21:22 »
Gördüğüm Linear şemaları, push-pull yapıda ve çıkışlarında filtre rezonans tankı gibi bir tuner devresi yok.
Ayrıca 200 watt civarında ssb çıkış yapan demonte kitler 35$ a  satılıyor.
Bunlarda push-pull yapıdalar ve  HF linear kit adı altında  pcb üzerinde anten çıkışı vermişler.Çıkış kısmında pi tank yada belli bir empedans ayarı yapan bölüm de yok.

Aslında TA adına;
Minimum 200w bir HF lineer tasarımı yapmak gerek.
(Bulunabilen FET ve toroidler üzerinden)
« Son Düzenleme: 18 Ekim 2016, 18:23:35 Gönderen: TA5AE »