Gönderen Konu: SV lar ile Ortak Çalışma bilgisi!!! Özellikle TA3 lerin dikkatine sunulur!  (Okunma sayısı 152 defa)

Çevrimdışı TA1HZ

Değerli Arkadaşlar,
bir süredir SV'dan bir arkadaş ile özel çağrı işaretli çalışmalar için yazışıyordum. Arkadaş Torch Relay hakkında bilgi vermişti. Daha sonra ekteki mesaj elime ulaştı. Sizlerle paylaşmak istedim.
TA1HZ

Merhabalar Tevfik!
Ben SV2KBS Victoria, Fryktories katılımcılarındanım ve tüm takım adına sana cevap yazıyorum. Ekibin tümünün haberdar olması amacıyla tüm mesajlar katılımcılara iletilmektedir.
Fryktories çalışması detaylarından haberdar olduğunu zannediyorum. RAAG’nın 50. yılını kutlama amacıyla antic bir haberleşme yöntemini Amatör Radyo imkanları ile canlandıracağız.
Kısaca Fryktories Truva Savaşından hemen sonra savaşın sonucunu Truva’dan Mikines’e ( SV’de bulunan antik bir kent) dağ tepesinden dağ tepesine meşale ateşlerinin ışığını ilkel morse kodu gibi kullanarak bildirilmesinde kullanılmıştı.

13 Temmuz’da biz aynı dağ tepelerini ve 144MHz SSB  kullanarak Truva’dan ( TA ) Mikines’e ( SV3 ) bir mesajı ileteceğiz.
Ekli haritada bu dağ tepelerini görebiliyorsunuz. Ben SX8FRA olarak Limnos adasında olacağım ve belkide 144 MHzde QSO imkanımız olacak.
Gördüğün gibi çalışma teknik olarak amatör radyoculuk  açısından oldukça kolay. Yatay polarizasyonda ufak bir yagi yeterlşli olacaktır.
İstasyon operatörleri esas çalışma dışında diğer bandlar ve modlarda çalışma yapmaya teşvik edilmekteler. Bu HF,6m ve VHF+. Ancak mecburi değil.
Örneğin ben Limnos Adasında 220V ile çalışacağımdan ötürü tüm bandlarda aktif olacağım.Ancak batarya gücü ile çalışacak diğer bazı dağ tepesi istasyonlar kısıtlı olabilirler.
Şimdi gelelim sizing katılımınıza: Türk Fryktories organizasyonu konusunda yardımcı olamayacağız.Eğer yardımcı olmak istiyorsanız, memmnuniyetle karşılarız. TA1E Aziz ve TA1DF ile bağlantı kurmanız gerekmekte zira TA tarafında herşeyi organize edenler onlar. E-maillerine ihtiyacın varsa bana geri dön lütfen.
Esas olayın aktivitesi hakkında bilgi: Çalışabildiğim kadar HF çalışıp IARU HF Contest haftasonu ile birleştirmeyi düşünüyorum. Limnos Adasının diğer amatörleride 6m ve VHF çalışması yapacaklar. Eğer vaktin ve imkanın varsa sende bir şeyler yapabilirsin.
İlgin için çok teşekkürler.Telefon numaramı ekte iletiyorum, gerekirse test yapmak için once telefonla görüşüp sonra havadan sınama yapabiliriz.
İlgin için çok teşekkürler, Türk Amatörlerinin ortak çalışması olmasa bu event gerçekleşemezdi.
73ler
de Victoria SV2KBS/LA7VPA
Tevfik Aydın KAZANCIOĞLU
TA1HZ
Konum KN41MC

Çevrimdışı TA3FB

Tevfik merhaba
Kısa sure oncesine kadar bu calısmadan  haberim yoktu. sayende daha detaylı bilgi sahibi oldum. Paylasım için tesekkurler. 144 MHz 'i deneyecegim.
Calismaya katılmak icin bu organizasyonu düzenleyen saygıdeger buyuklerimizden izin almak gerekir mi?. Victoria hanımefendiye sormak istiyorum bana emailini gonderirmisin.... Şaka gibi...:))

73......
Barış
Barış Tuncel
P.K 18, 17100 Çanakkale