Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Eddystone Orion 5500 HF cihaza DDS projesi..
TA8A:
Mehmet Hocam,
Engin amcamın da söylediği gibi bias ayarı devrenin linear kuvvetlendirme yapması ile ilgilidir. Bias akımını düşürdüğünüzde çıkış transistörünün linear bölgede çalışmasını engellemiş olursunuz. Engin amcamın söylediği gibi base'deki gerilimi ölçerek ayarlayabilirsiniz. İkinci seçenek ise doğrudan bias akımını ölçmektir. SD1487 transistörü için standart değer 150mA dir. İki transistör olduğu için 300 mA hesaplamak gerekir. Bias hattına bir ampermetre bağlanır. Mikrofon takılı olmadan PTT yaptırılır ve ölçü aletinde 300 mA görecek şekilde ayarlanır. Ellerinize sağlık, kolay gelsin. 73
Bilal Ekmekci, TA8A
TB5X_SK:
Bias potu ben daha ona hiç dokunmadan önce sona dayanmış pozisyonda idi.
Ben sadece onu kısarak ayar yaptım.
Dediğiniz gibi tekrar bir ayar yapacağım..
73
TA3ALS:
Bilal Amca, bu 300mA kollektör sukünet akımı mıdır? Beyz için bana biraz yüksek gibi geldi. Transistörlerin akım kazancını 10 kabul etsek, boşta 3A kollektör akımına tekabül eder.
TA1CH:
Boşta collektör akımı olamaz tx halinde ses yokken beyaz akımı 300ma neden ses yokken akım dalgalanmasın diye modulasyons göre 73
TA8A:
Ali Şahin amca,
Affına sığınıyorum. Evet bu akım Icq tabir edilen akımdır. Kollektör ile ilgilidir. Yukarıdaki yazımın doğru hali şu şekilde olmalıdır.
Mehmet Hocam,
Engin amcamın da söylediği gibi bias ayarı devrenin linear kuvvetlendirme yapması ile ilgilidir. Bias akımını düşürdüğünüzde çıkış transistörünün linear bölgede çalışmasını engellemiş olursunuz. Engin amcamın söylediği gibi base'deki gerilimi ölçerek ayarlayabilirsiniz. İkinci seçenek ise doğrudan sükunetteki kollektör akımını ölçmektir. SD1487 transistörü için standart değer 150mA dir. İki transistör olduğu için 300 mA hesaplamak gerekir. Kollektör hattına bir ampermetre bağlanır. Mikrofon takılı olmadan PTT yaptırılır ve ölçü aletinde 300 mA görecek şekilde ayarlanır. Ellerinize sağlık, kolay gelsin. 73
Düzeltmeniz için teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız. 73
Bilal Ekmekci, TA8A
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git