Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Eddystone Orion 5500 HF cihaza DDS projesi..
TB5X_SK:
Ali Bey;
SL1641C' in 3 nolu pininde şerit görünümünde 100-200mv DDS sinyalini görün, GÖRÜNÜYOR
7 nolu pinde konuşma durumunda sinyalin 0-200mV sese göre değiştiğini görün(1400 KHz SSB) GÖRÜNMÜYOR
5 nolu pinde sese göre değişen SSB sinyali varsa mikser sağlamdır. MAALESEFF :(
5 nolu pine 10nF kondansatör ile sinyal kaynağı olarak kullandığınız DDS den 7MHz girip mandala basın, çıkışta 100w falan görmelisiniz. BUNU DA DENEDİM ÇIKIŞTA WAT GÖREMEDİM
DENEMELERE DEVAM
73
TA2AKY:
hocam
3 nolu pin 1.400khz girişi
7 nolu pin dds girişi olmalı
SL1641C deki beslemeyı d1 6.2volt d2 9 volt zener diyotları kontrol ettinmi.
3 nolu pine sese göre genliği değişen 1.400khz girmiyosa
1.4 khz lik ssb modülatör çalışmıyor .
73
TA3ALS:
sonra ayarlanacak kısım;
TA3ALS:
Mehmet Hocam,
"5 nolu pine 10nF kondansatör ile sinyal kaynağı olarak kullandığınız DDS den 7MHz girip mandala basın, çıkışta 100w falan görmelisiniz. BUNU DA DENEDİM ÇIKIŞTA WAT GÖREMEDİM"
Arıza yoksa, filtrelerin ayarsız olduğunu gösterir.
7 nolu pinde konuşma durumunda sinyalin 0-200mV sese göre değiştiğini görün(1400 KHz SSB) GÖRÜNMÜYOR
Ölçerken hata yapmamışsanız, SSB modülatör çalışmıyor.
5 nolu pinde sese göre değişen SSB sinyali varsa mikser sağlamdır. MAALESEFF :(
Mixes ve SSB modülatör sağlam olsa dahi bu noktadaki bobinler ayarsızsa burada sinyal göremeyebilirsiniz.
Sait hocam, 7 nolu pin SSB girişi olarak kullanılmış, bu şekilde de çalışır. Ama modülatör olarak kullanılsaydı sorun çıkarırdı.
Selamlar...
TA3ALS:
Yukarıdaki resimlerde bir anormal durum oldu, değiştiremiyorum.
İlk önce alttaki resimde bulunan bağlantıları yaparak bu bobinleri ayarlayın. Sonra bağlantıyı eski durumuna getirin.
Sonra üstteki resimdeki bağlantıyı yaparak burdaki bobinleri ayarlayın ve sonrasında bağlantıları düzeltin.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git