Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Eddystone Orion 5500 HF cihaza DDS projesi..
TB5X_SK:
Osiloskop ve frekansmetrem var..
İşaretlediğim yerlerde 1.400 khz ve DDS ten gelen frekanslar görünüyor..
Mikrofon da çalışıyor test ettim..
Çalışan cihazımın (Hemen yanında) anten ucunu dinleme pozisyonunda. bu cihaza yaklaştırsam da mandal yapınca hiç bir tepki duymuyorum..
Cihazın Power katı çalışıyor QRP ile 500mW ile denedim 100 w kadar çıkış veriyor.
bir yerde bi eksiklik var çözemedim;
Kartların Pozisyonu;
TA3ALS:
osilaskopu time 50ms, div 50mV konumuna alıp ptt basın,
SL1641C' in 3 nolu pininde şerit görünümünde 100-200mv DDS sinyalini görün,
7 nolu pinde konuşma durumunda sinyalin 0-200mV sese göre değiştiğini görün(1400 KHz SSB)
5 nolu pinde sese göre değişen SSB sinyali varsa mikser sağlamdır.
5 nolu pine 10nF kondansatör ile sinyal kaynağı olarak kullandığınız DDS den 7MHz girip mandala basın, çıkışta 100w falan görmelisiniz.
SL1641C bozuksa yenisi ile değiştirin, bulamazsanız da dert etmeyin, oraya TA7320P entegresini uydurabilirsiniz.
TA3ALS:
Mehmet hocam,
Orda bozuk bir kompanent olduğunu sanmıyorum. Yanlışlıkla ayarlar kaymış olabilir. Öncelikle ayar gerekiyor.
Yine DDS sinyal kaynağına ihtiyacınız olacak.
Komitatörü 80m ye alıp, sinyal kaynağı dds yi 3.750MHz e ayarlayın. DDS sinyalini 10nF ile "TX preamlifier" kartındaki TR1 transistörünün (BFR54) base ucundan girin. PTT'e basın. Bu karttaki 80m bobinini cihaz max çıkışı için ayarlayın.
Sonra komitatörü sıra ile diğer bantlara alıp sinyal kaynağı(DDS) frekansını ayarlayarak sırasıyla 7.100 MHz ve 14.150 MHz frekansları için bu kart üzerindeki ilgili bant bobinlerini de ayarlayın.
Çıkış gücü epeyce düşük olabilir, önemli olan max güce göre ayarlamanız.
Bu iş bittikten sonra "TX mikser" kartındaki SL1641C mixer entegresinin 5 no'lu (çıkış) ucuna aynı şekilde DDS sinyalini giriyoruz.
Diğer kartta yaptığımız gibi bu kez de "TX Mixer" kartındaki bant bobinlerini sırasıyla ayarlıyoruz. Bu kez çıkış gücü maximum güce yaklaşmış olmalı bu nedenle ayar sırasında ara ara soğumasını bekliyoruz.
Bu ayar işlemleri sırasında mikrofon girişi boş olmalı.
Ayar bitince sinyal kaynağını ayırıp mikrofonu takıyoruz. Arıza yoksa çıkış full olmuştur.
73...
TB5X_SK:
Ali Bey ;
Hemen deniyorum..
73
TA5AE:
Hadi hayırlısı , Mehmet hocam. Başarılar 73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git