Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Eddystone Orion 5500 HF cihaza DDS projesi..

<< < (2/22) > >>

TA4CS:
Hocam hayırlısı olsun sonunda  güzel iş çıkar hiç şüphem yok kolay gelsin Aydın'dan 73

TA3ALS:
Mehmet Bey,

İşyerindeki web filtre nedeni ile Engin Beyin resmini görememiştim. Yazınız üzerine telefondan inceledim. Engin Beyin giriş yaptığı yer osilatörün tampon kısmı. Yüksek empedansı düşük empedansa çeviriyor ve muhtemelen DDS sinyalinin genliğinin çökmesini önlüyor.Bu nedenle çalışmış olmalı.

Elinizde bildiğim kadarı ile osilaskop var. Probu 10X konumuna alarak kristal ile çalışırken gösterdiğim noktanın tepeden tepeye gerilimini ölçün. Engin beyin bağlantı yaptığı yaptığı noktaya DDS ile bağlantı yaparak aynı noktadan tekrar genliği ölçüp karşılaştırın.Eğer birbirine yakınsa o şekilde kullanın, yükseltmeniz gerekiyorsa ufak bir yükselteç yaparak yine engin beyin giriş yaptığı noktadan girin.
Niçin böyle öneriyorum? Çünkü girişte Mosfet mixer kullanılmış.Belirttiğim gibi bunların en verimli olduğu nokta 3-4 volt Vpp genliğe sahip olduğu noktadır.

Yazdığınız bilgilere bakarsak TX ve Rx bant filtreleri 80 ve 40 metre bandına ayarlı görünüyor, bir tanesini de 14MHz'ye ayarlayarak üç bant için kullanabilirsiniz.

TB5X_SK:
İşlem Başarılı... :)))

Engin beyin dediği yerden bağlantıyı yapınca cihaz çalıştı..

Ali Bey ;

Ben osiloskobu bi süre önce bi arkadaşa deviretmiştim. O yüzden ölçme şansım olmadı. Ama şu an için cihaz çalışıyor.
Simdi ön paneli dizenlemek ve diğer bandlara da uyarlamak için çalışacağım .
Gelişmeleri buradan paylaşacağım.

Çalışma videosu ;

https://youtu.be/IbRwewzfm1A

73

TA5AE:
Tebrikler hocam.
20 yıllık uykudan modernize ederek uyandırdınız.

TA4J:
Mehmet hocam ellerinize sağlık. Uyuyan tilkiyi uyandirdiniz. Muhteşem bir ses var cihazla izlediğim kadarıyla. Tebrikler yakında all mode a da çevirirsiniz bunu korkulur sizden :)

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git