Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Eddystone Orion 5500 HF cihaza DDS projesi..
TB5X_SK:
Ali Şahin Bey;
Şu an için cihaz 40 ve 80 metrede güzel çalışıyor.
20 Metre bandı için bobinleri bi türlü ayarlayamadım.
fotoğrafta gerekli açıklamalar var.
Şu pozisyonda 15.600 lerde bazı radyoları duyuyor..
15 - 16 Mhzlerde bobinin içindeki çekirdeği iyice yukarı çekince hışırtı daha da gürleşiyor.
Ancak frekansı 14 Mhz lere çekirce hışırtı çok çok düşüyor.
Çekirdeğiyle oynamak ta etkilemiyor.
Önerileriniz ne olabilir?
TA3ALS:
Mehmet Hocam, Servis manualini mailime atarmısınız. askuzucu@gmail.com
TA3ALS:
Mehmet hocam, resmini koyduğunuz kart yanılmıyorsam RX mixer kartı. Verdiğiniz 80 ve 40 metre bobin değerlerine göre hesapladığımda bu kartta kullanılacak 20 metre bobini yaklaşık 1.7uH civarında çıkıyor.
Bu karttan önce bir de RX preamplifikatör bobini var. ilgili karttan onu da azaltarak ayarlamak gerekir.
Gelgelelim ayarı nasıl yapılacağına;
Elinizde herhangi bir DDS vardır. Bunu 14.149MHz e ayarlayın, bu sinyal kaynağı olacak.
Cihazı 14.150MHz 'e ayarlayın.
Sinyal kaynağından gelen ucu Önce RX mixer de modifiye ettiğiniz bobinin canlı ucuna yaklaştırıp (değdirmeyin) düdük sesi max olacak şekilde bobini ayarlayın.
Sonra da RX preamplifikatör girişindeki bobinin canlı ucuna yaklaştırıp o bobini de max alış yapacak şekilde ayarlayın.
Bu arada modifiye ettiğiniz bobinler ile 20m lowpass filtresinin aynı yol üzerinde olduğundan da emin olmalısınız.
Kuşkuda kaldığınınız yer varsa tel ile arayabilirsiniz.
Selamlar...
TA3ALS:
Düzeltiyorum,
bu kısmı;
"Sinyal kaynağından gelen ucu Önce RX mixer de modifiye ettiğiniz bobinin canlı ucuna yaklaştırıp (değdirmeyin) düdük sesi max olacak şekilde bobini ayarlayın."
Aşağıdaki şekilde değiştiriyorum,
"Sinyal kaynağından gelen Koaksiyel kablonun ucuna 1cm çapında 2 tur bir Bobin lehimleyerek bu bobini önce RX mixer de modifiye ettiğiniz bobinin canlı ucuna yaklaştırıp düdük sesi max olacak şekilde bobini ayarlayın. Ayar iyileştikçe bobini alıcı bobininden bir miktar uzaklaştırıp ayarı tekrarlayın."
bu yöntem daha garantili.
TB5X_SK:
Doğrudur Ali Bey,,
Bu fotodaki RX mixer katı. Diğerini de aynen bunun gibi yapmıştım .. Benzer olduğu için tek kartın fotosunu koymuştum..
Verdiğiniz bilgiler doğrultusunda denemeler yapacağım ..
Sonucu buradan paylaşırım..
Teşekkürler 73..
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git