Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Eddystone Orion 5500 HF cihaza DDS projesi..

<< < (6/22) > >>

TB5X_SK:
Ali bey;

Cihaza TX yaptıramadım. Her şey normal ama TX yapmıyor.
Sanırım bağladığım DDS in genliği dinlemeye yetse de göndermeye yetmiyor.
Bunu TA5AMF Mustafa abinin atölyesine çihazı götürüp ölçtüğümüz zaman daha net anlıyacağız. Sonucu yazarım.

Benim sormak istediğim şey;

Çok bandlı DDS te şöyle bir sinyal çıkışında yükselteç vardı.
Bunu uygulasam olurmu?
Siz nasıl bir yükselteç önerirsiniz?
Fotodaki devrede Çıkıştaki toroid trafoyu yapmaya gerek varmı?

TA5AE:
Multiband hf sinyal yükseltici sanırım istediğiniz.
Maalesef DDS lerde zayıf sinyal  kronik bir sorun.
Aynı şemayı kullanın hocam. Toroid yerine direnç tipi şok bobin takın ve çıkışı 1nf kondansatör ile gönderin. % 90 sonuç alırsınız.
Olmazsa;
Giriş yapacağınız yerin empedansı da belirsiz sanırım.
Bir toroid gerekecek.Hemde iyi çıkış alabilmeniz için sarımlarda 1-2 deneme de şart.
Sinyal enjektesi için coax yada sma kablo kullanın.
Başarılar. 73de Adana

TA3ALS:
Engin Beyin belirttiği noktadan girecekseniz trafo yerine 100 uH gibi bir bobin kullanabilirsiniz. (Aslında O tip trafoları tasarruflu lamba içindeki toroidler ile de yapabilirsiniz, gayet uygunlar.)

TA3ALS:
Mehmet Hocam, şema iş yerimdeki pc de olduğu için bugün bakabildim. TX mixer plessey sl1641c entegresi ile yapılmış. Bu entegrenin taşıyıcı girişi için 100mv rms yeterli denilmiş ama devrede izalasyon ve seviye ayarı için bayağı zayıflatılmış. Ekli şemadaki 4k7 lik dirence palalel bir direnç eklerseniz (1K-4K7 arası olabilir) cihaz TX yapacaktır.
Ama bunun yerine injekte ettiğiniz sinyalin seviyesini ayarlamanızı öneririm. Osilatör sinyal seviyesi normal durumuna geldiğinde  ayrıca  cihazın alış gürültüsü düşüp, hassasiyeti de artabilir.

TB5X_SK:
Ali Bey;

R1 yerine 4.7 K trimpot taktım. Ayar yapmaya çalıştım. Ancak TX yine yaptıramadım.

Sanırım sorun başka yerde..

73

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git