Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Eddystone Orion 5500 HF cihaza DDS projesi..
TA3ALS:
20m de kullanacaksanız ölçmeniz, uygun değilse sökerek düzeltmeniz gerekir. Zira uygun olmayan filtre çıkış katını zorlar, hatta yakabilir.
TA1CH:
Güzel çalışma elinize sağlık . cıkış transistorleri pushpull olan birisi yanmış ve değişmiş bu devrelerde bilmem arkadaşlar ne düşünür ama benim tecrubelerime göre transistörler aynı marka ve beta akım kazancı ( ne dediğimden pek emin değilim ) hfe ölcümü aynı değeri vermezse biri farklı ısınıp tekrar yanıyor yanıyor gerci siz zaten biliyorsunuz dur tebrik ederim süper calışma 73
TA3ALL:
Çok güzel çalışma olmuş güle güle kullanın.
73...
TA3ALS:
Mehmet hocam, akşam manuale bakmadan önerdiğim low pass filtrede hata yapmışım. Filtre kartının giriş ve çıkışında kullanılan 270pF lık kondansatörler(şemada C4 ve C5) nedeni ile 220 pF kondansatörler kullanılmamalı.Yapılacak değişikliği şemada belirttim.
TB5X_SK:
Ali Bey ;
Çıkıştaki filtrelere baktım. Cihaz 2 band olduğu için sadece 2 tanesi dizilmiş. 40 ve 80 metreler için için.
Diger 2 band için yerleri boş... takılmamış hiç.
Bu cihazı çok bandlı yapmak için düşüncem vardı. ama ön paneldeki komutatörü iptal edip oraya LCD ekran takmayı düşünüyorum.
Komutatör iptal edilince çok bandlı işi olmuyor.
Edilmeyince de LCD takacak yer yok.
Hoparlörü başka yere aktarabilirim bakalım ama tam karar vermedim.
Fikir ve yardımlarınız için teşekkürler..
73
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git