Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Eddystone Orion 5500 HF cihaza DDS projesi..

(1/22) > >>

TB5X_SK:
Yeni bir projeden herkese merhabalar.

Sevgili Hakan GÜNER Beyin hediyesi Eddystone Orion 5500 1992 model kristalli 6 kanal HF cihaza bir DDS eklemeyi planlıyorum.

Cihaz IF frekansı olarak 1.4 Mhz kullanıyor.  USB ve LSB modları da mevcut

Fotoğraflarda da görüleceği gibi 3 band 40 metre, 3 band ise 80 metreye göre sabit frekanslarda çalışıyor.

IF kristali dışındaki diğer 6 kristal sökülmüş yerinde yoktu.

Ben elimde olan 5.580 Mhz kristal takınca ; 5.580+1400=6.980 Mhz de dinleme gönderme yapıyor. 120 Watt kadar çıkışı var.

Ben bu cihaza DDS uygulamayı planlıyorum.

İnternette 5500 modelinin değilde 5000 modelinin service manuelini bulabildim. Birbirine çok yakın küçük farklar var sadece.

Konu ile ilgili ustaların yorumlarını ve önerilerini de bekliyorum..

Şimdiden yardımda bulunacaklara teşekkürlerimi sunuyorum..

73

Buyrun fotolar:

TB5X_SK:
SORU 1. DDS nereden bağlanmalı?

Yukarıda belirttiğim gibi bu şema 5000 modeline ait.

Ancak 5500 modeli ile  çok fark yok..

5500 modelinin servis manuelini ben internette bulamadım .

TA2GC:
işaretlediğiniz bölüm Beat Frequenc için,sizin Local inject yapmanız gerekli,yolladığım şema ile 1.4 MHZ farklı AD9851' bu noktaya bağladım cihaz canlansın diye uygun bobinleri sırası ile ayarladım,150W'ı gördüm alıcı çok seçici cihazın tarihçesini araştırtdım Pope Mullard ,Philip PYE ortaklığında üretilmiş,MilClass bir cihaz,DDS monte edildiğinde otomatik olarak öndeki Clarifier düğmesi işlevini yitiriyor,kalın sağlıcakla...

TA3ALS:
Resimde kırmızı işaretlediğim soketi çıkarıp 11 yazan konnektörden dds girişini yapabilirsiniz. Yalnız mikser Dual Gate Mosfet olduğundan gireceğiniz voltajın genliği tepeden tepeye 3-4 volt olması gereklidir(Orjinal devrede kaç volt bakabilirsiniz). DDS çıkışına ek yükselteç yapmalısınız.
İlaveten öndeki kanal anahtarından uygun aralık seçili olmalı. Eğer manualdeki gibi ayarlanmış durumda ise giriş sinyali
2-3MHz arası kanal1,
3-5MHz arası kanal2,
5-8MHz arası kanal3,
8-12MHz arası kanal4,
12-16MHz arası kanal5 ayarlı olmalı.Kullanım amacına göre bu aralıklar farklı ayarlanmış olabilir. Orjinal devredeki gibi ayarlarsanız 2-16 MHz arasında çalıştırabilirsiniz.

TB5X_SK:
Ali Şahin Bey;

İlk denediğim yer orasıydı. Ama bir sonuç alamamıştım. Sanırım voltaj genliği yetmedi. Engin beyin dediği yeri deneyeceğim. Sonucunu paylaşırım.

Ali şahin bey ayrıca fotodada göründüğü gibi kanalların frekansları üzerinde yazıyor. Manuel orion 5000 in manueli bu modelin kanal frekansları ondan farklı sanırım..

Bilgi yardım ve değerlendirmeler için tekrardan teşekkürler.

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

Tam sürüme git