Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
qrp
TA3IHD:
Lütfi bey, önerileriniz mükemmel.
Ben girişe anten kuvvetlendiricisi uyguladım, sinyal kuvvetleniyor ancak çok iyi filtre edilmeli. Aksi takdirde başka sinyallerde kuvvetleniyor. Üzerinde çalışmak gerekli. Onuda yapacağım. Şu haliyle 0.7mikro volt gibi bir hassasiyet mevcut sanırım. Ölçme imkânım yok. Icom daha hassas.
**** LM380 çıkışına 1,5 ohm direnç ve 0.1mik. farad seri bağlanıp şaseleniyor. Yoksa distorsiyon oluyor. PCB de mevcut.
**** Texas Instrument instruction'da 14 ve 8 bacaklı LM380 ikiside 2.5W olarak yazılmış. Sadece ürettikleri ısı değeri farklı.
* Bu basit devreyi yaptım. Gayet güzel ve verimli çalışıyor.
Yani PCB hayali değil, uygulamalı. 73.
TA5AE:
Ben de forty yapacaktım.
Tüm malzemelerim hazır gibi.Lakin
PCB yok.
TA2IDE:
merhabalar PCB kendim ütü yolu ile yapacam. mümkün ise bakır yollarınının olduğu siyah beyaz resim yollarsanız sevinirim. Not resimi gerçek ölçülerini mm ölçü biriminden verirseniz iyi olur.
TA3ALS:
Lütfi Bey,
SA602A Excellent noise figure: <4.7 dB typical at 45 MHz,
SA612A NF noise figure at 45 MHz - 5.0 - dB
SA602A nın gürültüsü daha düşük olmakla beraber her iki entegre de alıcı girişinde düşük gürültüleri nedeni ile rahatlıkla kullanılabilir. Hassasiyet konusunda sıkıntı yok ama yüksek sinyal seviyelerinde sıkıntılılar. Bu devredeki gibi küçük olsun, taşınsın, az akım çeksin diyorsanız en iyi tercih bence.
TA3ALS:
Hulusi Bey,
Bence alıcı girişine preamplifikatör düşünmeyin. Üzerinde uğraşacaksanız, verici kısmı ile uğraşın derim.Örneğin çıkışını IRF510 ile değiştirmek gibi.
Kart güzel olmuş, elinize sağlık...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git