Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
qrp
TA3IHD:
Yeni çizim qrp.
TA2ICJ:
Selamlar
Hangi QRP'nin yeni çizimi, yada size ait bir tasarım mı ?
Saygılarımla
TA3IHD:
F6BQU forty2
Biraz geliştirdim.
1- Muayyenler büyük boy.
2- Modülatör bölümünde mic. preamfi olarak mikro SSM2165 yerine, dip LM741 kullandım. ( denendi çok olumlu)
3- Hem kapsül, hemde electret mic. Kullanılabilecek. (Tak kullan)
4- Af katında LM386 yetersizdi, hem bundan çıkış alınabilecek, hemde, LM380 ile 2W ın üzerinde çıkış alınabilecek.
TA5AE:
LM 380 fikri gerçekten çok iyi olmuş.
Lakin LM380 için geçenlerde biraz araştırmıştım.2W ses çıkışı alınabilen serisi 8 bacaklı olan değil sanırım. 14 bacaklı olan veriyor bu çıkışı. Şema aynı.Lakin diğer bacaklar PCB ye lehimlenip soğutma görevi görüyor. Bu arada 380 için değişik şemalar var.
Yalnız unutulmaması gereken bir nokta, Hoparlöre giden bacak ile şase arasına distorsiyon için seri direnç ve kondansatör ile distorsiyon engellemesi yapılmasıdır. Açıkça söyleyeyim şemayı iyi incelemedim.
Ayrıca halen LM386 çıkışı kullananlar için, bazı (yine 8 bacak)yeni versiyonlar 0.8 w gibi az daha yüksek güç veriyor .Yeni model LM386-4 gibi bişey olacaktı. Halen LM386 kullanan arkadaşlar bulabilirlerse ve helede soketli ise kolaylıkla değiştirebilirler.
Keşke bu fransız ses çıkışı için LM 386 planlamasaymış.
TA5AE:
Öneri;
Alıcı giriş katının hassasiyeti için bazı iyileştirmeler yapılabilir.
Çünkü, "İnternette Bazı forty benzeri çalışmalarda da nadiren rastladım. "
Gerçi forty alış hassasiyeti hakkında ufacık bir fikrim yok.Çünkü ölçüm yapmak ve profesyonel cihazlar ile mukayese imkanım olamadı.
Umarım sadece sa612 girişi yeterli "hatta daha çok iyi"hassasiyettedir.
MUKAYESE EDEN VE DENEYEN VARSA MUTLAKA PAYLAŞSIN.
Geçmişte, benim yaptığım hf alıcı girişleri hep dual fet preanfi ile başlardı.(Ne bileyim belki de bir moda idi.)
Preanfiyi uygulamak için;
Anten girişine, filtre bobinlerinden hemen sonra Dual bir fet transistör preanfi katı ekleniyor.Sanırsam böylece giriş hassasiyeti 0.3uv altı gibi rahat iner.Ama dual girişli mosfet modelini iyi seçmek ve bias gerilimini iyi ayarlamak gerekir.
Hocam;
TA Amatörler için iyi bir katkıda bulundunuz.
Emeğiniz için teşekkürler.
73deTA5AE
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git