Mustafa bey merhaba
Bir kaç tane PL 2303 Usb to com port çeviricisini bende kullandım, sizin dediğiniz sorunlarla karşılaştım, bulduğum çözümleri yazıyorum, sizinki bundan faklı birşeyde olabilir.
1. Usb to comport cihazı çalışıyor gözükmesine rağmen arızalı çıktı, yenisi ile değiştirdim,
2. PL 2303 Usb to com port çeviricisinin kendi cd'si içerisinde gelen driveri cihazı çalıştırmadı, başka bir driver indirip yükleyince çalıştı, çok uğraştırmıştı beni
3. Usb to comport cihazının kullandığı com port numarası, bilgisayar üzerinde onboard com portu vardı port numaraları çakışabiliyor, denetim masasından ikisininde com port numaralarını değiştirdim, sorun düzeldi,
4. Usb to comport cihazının kullandığı com portunu başka bir program tarafından kullanıldığını buldum, o programın çalışmasını task managerden durdurdum, denetim masasından com portu disable yapıp tekrar enable yaptım, telsiz cihazımın programı o com portu gördü ve çalıştı,
5. Bazen telsiz programlama yaparken PL 2303 Usb to comport cihazının çalıştığı halde programlayamadığını gördüm, araştırdım, enerji seviyesinin yetmediğini gördüm, masaüstü bilgisayarımda onboard olan com porttan yapınca programlama yaptı.
benim karşılaştığım ve bulabildiği çözümler bunlar, inşallah sizin sorununuzda çözülür.
73...