Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
HP 32 A güç kaynağı 13-16 volt modifikasyonu.
TA1MC:
Ali bey evet bazı modellerin terminalinde bu uçlar var,mesela bende 42 amper 2 adet guc kaynağı var artesyn 7000758 model terminalde sense return ucuyla şase arasına pot bağlayarak 12,8 volta kadar ayar yapılabılıyor daha yukseğe ayarlamaya kalkınca OVP devreye giriyor ve kendını kapatıyor,bu sefer içeriden ameliyatla kandırarak 14 volt elde edebildim ,bahsettiğiniz sitelerden uzun zamandır istifade ediyorum,model oyuncak ve uçak kullananlar genelde bunları seri bağlayarak 24 volt ile şarj istasyonu kuruyorlar.
TA2UH:
Sağolun Murat Bey, bu arada merak ediyorum iki güç kaynağını böyle seri bağlamanın riski yok mu acaba?
TA1MC:
Bu tip kaynakların şasesinde negatif kutup bulunuyor,2 taneyi seri bağlamak isterseniz negatif kutbu şaseden izole etmeniz gerekiyor.
TA1MC:
Küçük bir düzeltme yapmam gerek çünkü her güç kaynağının pot değeri orjinal haliyle aynı değil potu söküp 10 k değerinde bir pot ile değiştirmek gerekiyor, kısa devre ise dirençlerin değil dirençlerin karşısındaki ayaklara bağlanacak bu ayaklar 8 bacaklı entegrenin 3 ve 4 nolu ayaklarına denk geliyor.smd kondansatör ile pot arasındaki direnç değeri 1 k olucaktır.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git