Gönderen Konu: PROGRAM TAŞIMA  (Okunma sayısı 136 defa)

Çevrimdışı TA3OO

PROGRAM TAŞIMA
« : 15 Ağustos 2016, 14:46:03 »
Arkadaşlar merhaba,

Bir bilgisayara kurulu program ya da programları ( N1mm - TQSL ) gibi, başka bir bilgisayara aktarmanın yolunu tarif edebilecek bir arkadaş var mı.

Teşekkürler,
Özer TA3OO

Çevrimdışı TA1MK

Ynt: PROGRAM TAŞIMA
« Yanıtla #1 : 15 Ağustos 2016, 22:40:20 »
TQSL için sol üsste FILE menüsü altında" backup station,location... "dan TQSL in backup ını alın yeni computerde TQSL kurduktan sonra gene FILE menü altından  "restore station,location..." dan aldığınız backup dosyasını gösterin işlem tamamdır.
N1MM için bilen arkadaşlar yardımcı olacaktır programı kullanmadığım için yardımcı olamayacağım
73 de TA1MK

Çevrimdışı TA4J

« Yanıtla #2 : 15 Ağustos 2016, 22:52:31 »
Merhaba özer bey
Tqsl programını kurduğunuz pc üzerinden başvuru yaptıktan sonra gelen dosyayı onayliyoruz o yüzden herhangi bir backup aktarımı olacağını sanmıyorum. Yeni pc ye programı kurup tekrar dosya istemeniz gerekli diye biliyorum.

N1mm icinse database yani veritabaninizi yedekleyip yeni pc de programı kurup veritabanini aktarabilirsiniz ki ben ur5efq n1mm ve tqsl için bahsettiğim islemleri yaptım 3 bilgisayarda
TA4J
(ex. TA4PR)
Ali PARGAN
Aydın

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #3 : 16 Ağustos 2016, 08:30:33 »
Özer Bey, Ali Bey,

Ümit Bey'in belirttiği şekilde TQSL için yedekleme yapıp tekrar yükleyebilirsiniz hatta birkaç bilgisayara da bunu yükleyebilirsiniz. Bu işlemi defalarca yaptım. Yeniden dosya isteme meselesi çağrı işareti v.s. değişikliklerinde ve mevcut dosyanızı kaybederseniz yapılıyor. Yoksa yedekleme için ihtiyacınız yok.

Diğer programlar için Ali Bey yazmış zaten. UR5EQF in bulunduğu klasörü komple kopyalayıp taşıyabilirsiniz sorunsuz çalışır. N1MM için ben yarışma bitiminde logları adif olarak ur5eqf'e aktarıyorum ama Ali Bey'in yazdığı gibi bir backup işlemi var bildiğim kadarı ile. Bütün bunlar yanında periyodik olarak tüm loglarınızı adif formatında yedeklemenizi de öneririm.

73
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA2IDE

TA Callbook kaydı

Emrah Kütükcü
    ESKİŞEHİR
  • OM/YL
  • QTH KM59FS50JA TEPEBAŞI/ESKİŞEHİR
« Yanıtla #4 : 16 Ağustos 2016, 09:20:36 »
N1mm zihnim yanıltmıyorsa Belgelerimin içinde bir klasörü var o yedek oluyor.

yani programı direk kurun N1mm sonrada yeni pcnize eski pcnizdeki bahsettiğim klasörü kopyalayın.
TA2IDE

D. Emrah KÜTÜKCÜ
emrah1983@gmail.com
0531 684 80 14
QTH KM59FS50JA TEPEBAŞI/ESKİŞEHİR

Çevrimdışı TA3OO

« Yanıtla #5 : 17 Ağustos 2016, 20:55:02 »
Değerli arkadaşlar,

Yanıt ve destekleriniz için çok teşekkür ederim....LOTW'da da anlaşılır bir şekilde izah etmişler aynı sizlerin de belirttiğiniz gibi..

sorun çözülmüştür, çok sağ olun.

Saygılar,
73'  TA3OO