Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***

Arduino ile anten yönü göstergesi

<< < (2/4) > >>

TA4AWS:
El yapımı Rotor konusunda benimde araştırmalarım oldu. Oto cam motoru veya Silegeç Motorları ile anten rotoru yapanlar mevcut. Fren sistemi de ayrıca eklenebilir. Yön konusunu da genelde 10K pot ile ohm metre bağlayıp halletmişler. Sizin anten yön göstergeniz daha kullanışlı olacak tabi. Projeniz bittiğinde kodlarıyla paylaşırsanız ben de kenarda atıl vaziyette duran Arduinoyu bu proje için kullanabilirim.

TA3D_SK:
Kullanılacak olan Devir düşürücülerde "worm Gear" tipi şanzuman seçilirse. frenleme sistemine gerek kalmaz.

"worm Gear" ile olsa da sistem tamamen yağsız çalışmalıdır.

saygılarımla
Yaşar GÖÇET
TA3D

TA3LSD:
Bu gün yaklaşık 20 metre kablo ile pusula sensörünü arduino dan ayırıp denedim, iletişimde sorun çıkarmadı, wifi ye de ayrı güç beslemesine de gerek kalmadı böylece, ama siparişlerim gelsin gene de wifi deneyeceğim bakalım kaç metreden çekecek.

TA3LSD:
Lcd display im geldi, 9 voltluk pille destekledim böylece portatif hale geldi, gerekirse alıp antenin yanında ölçmek gerekirse de telsiz başında pc den de takip etmek mümkün oldu.

TA2FE:
Levent bey Selamlar,

Vallahi merakla bekliyorum :) hani yapabileceğim bir devre olmadığı için hazır almayı düşünmüştüm ama fırsat olmadı . İnşallah devre ortaya çıkar ise bir tane yaparız. Bu arada malzeme ihtiyacınız olursa bana da bir sorun elimde olan malzemeler olabilir .
Selamlar
Emin

Navigasyon

[0] Mesajlar

[#] Sonraki Sayfa

[*] Önceki Sayfa

Tam sürüme git