Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Arduino ile anten yönü göstergesi
TA2NC:
Ben evde K3NG antenna rotator u kullaniyorum.
Anten yonunu algilamak icin bir cok farkli yontemi var.
Hall effect sensor, potansiyometre, digital pusula vs .. lokalde ya da anten yanindaki arduino ile bu sensorlerin kullanimi (master-slave yapi ile)
Ayrica aradan ekstra anten rotor kontrolorunu cikarip roleler ile rotorlarin dogrudan kontrolu
Arduinoya ilave edebleceginiz dugmeler ile anten acisini gorurken anteni yonlendirme ve ayni zamanda
bilgisayarda bir rotor kontrol programınız varsa kendini yaesu rotor olarak tanittigi icin populer tum yazilimlar ile antenin kontrolunu otomatik olarak yapabiliyor.
Tabi ilave etmek gerek sadece azimuth degil, varsa elevation kontrolu de sagliyor.
Tabii ki ucretsiz ve eger potansiyometre imkani varsa rotorunuzda, bir arduino, bir role karti, bir LCD (şart degil) ile sistem hazir.
TA3TR:
Oguzhan bey bilgiler için size çok teşekkür ederim. Bilgi paylaştıkça çoğalır.
Ardiuno konusunu ilk kez dün akşam inceledim. Hiçte uzaktan görüldüğü gibi zor olmadığı kanaatine vardım. Malzemelerimi sipariş ettim. Rotor lardaki potasiyometre konusunda bilğiye ihtiyacım var. Mümkünse çalışma mantığını kusaca anlatırsanız çok memnun olurum. 73
TA2NC:
Arduino'nun analog girisleri var.
0-5 volt arasini olcebiliyorlar.
Bir potansiyometrenin orta ucunu bu uclardan birine baglar ve potansiyometrenin besleme uclarini 5V ile beslerseniz..
Orta uçtan gelen voltaj potansiyometre dondukce 0-5 volt arasi degisecektir.
Arduino'nun yazilimi ile buradan okudugunuz degerleri bir dereceye esitleyebilirsiniz.
En temel kullanimi bu sekilde.
Benim notumda yazmis oldugum K3NG yaziliminda zaten bu mapping yapilmis durumda.
Siz sadece antenin 0 noktasini ve 359 noktasini yazilim ustunden isaretliyorsunuz.
arayi kendisi hallediyor.
Bylece ornegin.. o uctan 3.7v okur ise antenin 280 derecede oldugu bilgisini size iletmis oluyor.
TA3TR:
Sanırım anladım.😀 biraz daha araştırma ve pratikten sonra mevcut ekipmanlarımı daha teknolojik pozisyona getirmiş olacagım. Levent beye Tacalbook üzerinde ki nunarasından whatshap tan yazdım ama sanırım müsait olamadı. Yardımınıza ihtiyacım olabilir. Bilgiler için tekrar Teşekkür ederim.
TA2GC:
Arduino ile basit i2c 2x16 lcd ekranı süren mini bir compass yapmaya çalıştım,fakat piyasa okadar sahtekar dolmuşki,GY271 diye aldığım modülün üzerinde Honeywell HMC5883L çip olması gerekirken,çinliler fake modül yapıp üzerine Nettigo QMC5883 takıp piyasaya sürmüşler,ara tara bir kaç destek kütüphane buldum,fakat hiç bir doğru çalışmadı,
Ardunio open source olduğu için kimseyede hesap soramazsın,aldığınız donanımlara dikkat etmenizi tavsiye ederim..
Navigasyon
[0] Mesajlar
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git