Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
Arduino ile anten yönü göstergesi
TA3LSD:
nedir bu arduino deyip aldım, dijital pusulayı baglayıp UsB den bilgisayara veri aktardım. Bilgisayarda da yazdığım bir programla gelen veriyi ekrana yansıttım. Şimdi bunu antene bağlayıp kablolu yada kablosuz iletişim ile bilgisayara veya ikinci bir arduinoya aktarmaya çalışacağım.
TA5FA:
Tebrik ederim
Basit ağır devirli yada şanzumanlı motora ilave ile rotor işinizi görür
TA4AWS:
Pusulayı anten üzerine yerleştirip arduinoyu cihaz yanına (anten rotor kontrolcüsü) sabitleyip pusuladan gelen bilgiyi de bilgisayar yerine arduinoya özel ekranları bağlayıp ona aktarmak daha kullanışlı olabilir. Bilgisayardan bağımsız olur.
Takipteyim. Başarılar.
73
TA3LSD:
Teşekkür ederim, ekran siparişimi bekliyorum bu arada 20m 4 telli telefon kablosu ile dediğiniz şekilde deneyeceğim. malum seri iletişimde kayıp fazla oluyor 20metrede çalışırsa işimi görür, çalışmazsa da wifi kullanacağım.
rotor için de araştırıyorum benim anten yaklaşık 30 kilo kadar (ta7om 3band 7el) ve çok rüzgar alıyor, frenleme önemli olacak. Her seferinde dama çıkıp çevirip sabitliyorum, bundan kurtulmak istiyorum.
aynı cihaza rotoru döndürecek parçaları da ilave edersem tek cihazla kontrol daha güzel olacak.
TA4J:
Süleyman bey tebrik ederim çok güzel olmuş ethernet shield ile pc bağlantısı yapılırsa cat6 kablo ile tadından yenmez gibi
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git