Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
magnetic loop anten
TA1LC:
3.5 ve 7 MHz için çap 1.9- 2 m olmalı. üst bantalda ise daha küçük çap gerekiyor. Hep variabıl 5-300 pf veya 5-500 pf olmalı diye düşünmüşümdür oysa 5-30pf veya 5-50 pf her bant içindeki 200 KHz sekmanı kapsamaya yeterli. rotor şasesini kullanmayıp iki stator arasınaki kapasite max 30 pf olarak ölçtüm 7 Mhz ilave 10Kv kondansatör ile istenilen bant aralıgında tune edebilecegim. sanırım 40 pf gibi bir degerde olacak.
TA1LC:
https://youtu.be/mVgfN9DB10s
TA2NC:
elinize saglik. Benim de bahcede 1 yildir yatan bir mag loop duruyor. Sirf uzaktan kumandasi icin dogru duzgun birsey yapamadim diye..
Engin bey, Mag loop ta buyuk olan parcaya anten kablosu bagli olmaz..
Kucuk olan loopa ise direkt olarak anten kablosu baglanir. kisa devre yapiir bir nevi. Onemli olan buyuk parcanin kucugun 5 kati buyuklukte olmasi.
gordugunuz gibi antende 2 parca var sadece..
Buyuk loop (buna bir kapasitor baglidir sadece..) kucuk loop (koaksiyel kablo da buna baglidir)
ve bu iki loop arasında 1 parmak kadar bir bosluk..
gelen RF sinyali kucuk loop uzerinden gecerken yarattigi manyetik akim ile buyuk loop u indukler.. buyuk loop uzerindeki kapasitor ile rezonans frekansi ayarlanir ve dipolden biraz daha kayipli olsa da (ki cok daha sessizdir. insan yapisi gurultulerden etkilenmez) cikis yapilir.
TA2N:
Engin resimler ekte.
dp - dt latch röleyi nerden bulucaz onu soyle.
İstanbulda bir yer satıyor. Ama nikah lazın. bu kadarmı kıymetli. latch RF Anten rölelerini kullanarak
bir deneme yapacağım. resimlerini yayınlarım.
selamlar
TA5AE:
Önce mücadeleci ruhunuz için tebrik ederim.Gülmeyeceksiniz ama
Madem uzaktan kontrol şart.(buna eminim)
Unutalım, vakum varyablı yada motoru rotoru statoru.Yani;
Varikap kullanmanızı önersem;
Madem 70-80 pf yetiyor.
Bir varikap zaten o kadar kapasiteyi verir.Yüksek güce dayanıklılık için;
Yüksek gerilim için kullanılan iki ters-seri bağlı silisyum diyot varaktör işinizi görür.
Kumandası zaten basit.
Yani dedim ya fikir.Malzeme basit stabil ve ucuz.
Ben 1N4001 i yüksek frekansta (20w altı) varaktör olarak başarılı olarak kullandım.Biraz incelenirse daha dayanıklı güç diyotları bulunur.
Magnetic loop antende zaten yapı gereği iki diyot Çift Ters -Seri bağlantı gerekiyor.Buda gerilim dayanıklılığını 2 katı yapıyor.
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
[*] Önceki Sayfa
Tam sürüme git