Ana Sayfa > Ben yaptım oldu! ***
magnetic loop anten
TA2N:
Kıymetli görüşlerinizi bekliyorum.
3.6 metre loop. 3.5 - 7.0 ve 14.5 mhz çalışma frekansı.
resimler ekte. denemeler olumlu. sıra servo motor ile uzaktan kontrol.
TA2FE:
Abi ellerine sağlık güzel olmuş.
Ama hayatta bu kadar yakın oturup hiç konuşmadığımız olmamıştı. Arada uhf den veya vhf den bir görüşsek derim .
Selamlar
Emin
TA2GC:
Nursun abey küçüp loop'u merak ettim biraz daha detaylı foto rica ediyorum,teflonmu ne nereye lehimleniyor..? kolaylıklar dilerim....
TA1MC:
Nursun bey merhaba,
Bende birkaç anten yapıp kullandım maalesef tüm hf bandlarını kapsayan bir anten olmadı ya düşük frekanslarda birkaç band yada yüksek frekanslarda keza aynı şekilde bir çalışma aralığı var,sizin kapasitenin değeri nedir acaba,sanırım birde seri bir sabit kapasite daha var.73
TA4SO:
Üstadım çok güzel bir çalışma, öncelikle paylaşım için teşekkürler.
Yer problemlerinden dolayı 80m için ben de alternatif anten uygulamalarını inceliyorum. Murat Bey de sormuş hatta bu gün aynı konuda kendisiyle görüştük, özellikle kapasite değeri konusunda bilgi verebilir misiniz ? Çok bant veya hatta bant içerisinde ayarlamadan öte, 3,576 - 3,578 MHz arası (JT65 bandı) ve maksimum 40 - 50 Watt çalışa bilsem bile bana ilk aşamada yetecek. Bu nedenle bulabilirsem yüksek voltaj dayanımı olan sabit bir kapasite kullanmayı düşünüyorum, loopu ona göre şekillendireceğim. Siz loopu oluştururken fotoğraftan gördüğüm kadarıyla bir koaksiyel kablo veya üzerine izolasyon yapılmış bakır boru kullanmışsınız gibi görünüyor doğru mudur?
Saygılar, 73...
Navigasyon
[0] Mesajlar
[#] Sonraki Sayfa
Tam sürüme git