Gönderen Konu: Cushcraft A3S manual'deki ölçü hatası  (Okunma sayısı 111 defa)

Çevrimdışı TA3MHA

Cushcraft A3S manual'deki ölçü hatası
« : 24 Mayıs 2016, 10:11:07 »
Günaydın değerli radyo amatörleri.
Yeni lisansların postaya verildiği haberi gelince sevgili ustam TA3GO Can'la birlikte aylardır kutusunda duran A3S'i artık kuralım dedik.
Akşam 19:30 gibi büyük bir heyecanla antenin kutusunu açtık, ilk olarak ana taşıyıcıyının (boom) montajını yaptık. Herşey yolunda.
Ardından aşağıdaki resimde 1 numara ile gösterilen yansıtıcının montajına başladık. İnce ince, her ölçüyü en az 2-3 kere ölçerek yansıtıcının da montajını bitirip kenara koyduk.

Hadi bir de yönlendiricinin montajını yapalım, gerisini da yarın akşam yapar takarız kuleye deyip başladık 3 numaranın parçalarını kutudan çıkarıp montaj sahamıza getirmeye. Ama amanın o da ne? Resimde EE koduyla gösterilen ve parça listesinde boyu 188.1 cm olan 2 adet boru yok. Etrafı belki 10 kere aradık, kutuyu açtığımızdan itibaren yaptıklarımızı defalarca konuştuk. Yok yok yok. Bu arada saat te oldu 23:xx. Moraller bozuldu haliyle. O saatte kimseyi de arayamıyoruz. Kafalarımızda tilkiler birbirini kovalıyor. Bir yandan Amerikalı'lar böyle bir hata yapmaz diyoruz, bir yandan TA1ED Metin beyi arasak (ertesi gün tabi) diyoruz ama onun da günahı ne. Açılmamış, hasar görmemiş ürünü yollamış (Hatta kargoculara taa Tekirdağ'dan nasıl bir tembih yaptıysa artık, bana teslim eden ekip bile "abi ne var bunu içinde bu kadar değerli, kırk kere uyarıldık" demişlerdi.). Ama bir yandan da benim de ne kabahatim var diyorum. Gene deli sorular, yurt içinden benzer sertlikte boru bulur muyuz?, Amerika'dan 2 parça boru getirtebilirmiyiz vs derken işi demlenmeye bırakıp ertesi sabah gündüz gözüyle bir daha kontrol etmek üzere Can evine gitti.
Uykusuz geçen bir gecenin sabahında gün aydınlanır aydınlanmaz ilk iş tekrar etrafı aradım. Sonra kutudaki tüm malzemeleri listeye göre ayırıp asetat kalemiyle kimin ne olduğunu yazmaya başladım. Tabi EE kodlu 188.1 cm'lik 2 boru hala ortada yok. Ama 2 tane 118 cm'lik boru arttı. Hemen resme döndüm, A3 ölçüsü eldeki 118 cm'lik borularla yapılabiliyor. Bingooo. %99 basım hatası. Hemen sabahın köründe Can'a mutlu haberi verdim. Can, ufak bir internet araştırmasıyla taaa 2006 yılında IB1UE çağrı işaretli bir amatörün de aynı şeyden şikayet ettiği bilgisine ulaşınca içimiz rahat etti.
Siz siz olun, A3S alırsanız EE kodlu borulara dikkat edin. Kendilerini servi boylu sanıyorlar ama aslında cüce onlar :)) Bu basım hatasının da en az 10 yıldır süregelmesi de şaşırtıcı tabi.

Bu akşam bakalım ustam müsaitse kuruluma devam edeceğiz.

Çevrimiçi TA1ED

Ynt: Cushcraft A3S manual'deki ölçü hatası
« Yanıtla #1 : 24 Mayıs 2016, 11:01:15 »

ATEŞ Bey merhaba,
  mesajınızı ilk okumaya başladığımda şöyle topuktan yukarı doğru bir gerilim oluşmaya başlamıştı ,neyse sonuçta  dikkatiniz sayesinde mutlu sona ulaşılmış,öncelikle yeni lisansınız hayırlı olsun, MFJ  sales manager, bayan Phyllis Randle 'ı bu yıl Friedrichshafen da  tekrar göreceğim, elimdeki A3S antenlerin bir tane  manuelini kendisine gösterip durumu izah edeceğim, A3S ler fiyat performans oranına bakıldığında kendini kanıtlamış antenlerdir,ancak biz ne kadar bu tip durumları düşünmek bile  istemesek te  MFJ insan ağırlıklı üretim yaptığından dolayı bazı hatalar olabiliyor,%1 de olsa. böyle bir hatanın sizi yormasına üzüldüm, dediğim gibi konu ilgili yerlere iletilecek olup sonuç buradan ve mail adresinize de bildirilecektir.saygılarımla.

TEKNİK ELEKTRONİK
    METİN KORKMAZ
      TEKİRDAĞ
TA1ED
  METİN KORKMAZ -TEKİRDAĞ

Çevrimdışı TA4SO

« Yanıtla #2 : 24 Mayıs 2016, 11:31:55 »
Ateş Bey mutlu sona ulaşıyorsunuz, yeni lisansınız için öncelikle tebrikler.

A3S performansı ile ünlü bir anten olduğu için kopyalanmaya çalışılması da beklenen bir durumdur.
Bu hatanın, montaj manuellerinden yola çıkılarak kopyalamaya karşı pasif bir önlem olduğu aklıma geldi.
Ama yine de firmanın müşterilerinin memnuniyetini ön planda tutması gerektiğini düşünüyorum.

Geçen aylarda bir güç kaynağı alış verişim olan Metin Bey'in iletişim ve kargo konusundaki hassasiyetini ben de belirtmeden geçemeyeceğim.

Yeni lisans ve anteninizle  başarılar diliyorum, Can Usta'ya da selamlar 73...
http://www.qrz.com/db/TA4SO?
TA4SO - Eski TA4ASO - TB4FP - Şadan ÖZDEN

Çevrimdışı TA3GO

« Yanıtla #3 : 24 Mayıs 2016, 13:48:35 »
Ateş Abi, Metin Abi, Şadan Bey merhaba,

Gerçekten uygulanan bir şey mi kopyalamaya karşı hatalı ölçü ile kurulum kılavuzu basmak?
Ota çöpe dava açan Amerikalılar MFJ' yi Cushcraft' ı sürüm sürüm sürümdürürler valla.. :)

en az 10 yıldır (önceside olabilir gerçekten) böyle bir durumun olduğu bilgiside şu yazıda;

LB1UE   Rating: 4/5   Apr 24, 2006 04:32   Send this review to a friend
Good antenna    Time owned: 0 to 3 months
If it were'nt for the installation manual, I would've given this antenna a 5.

1: The tubing should be marked with codes.
Due to an error in the manual (188cm) should be (118) cm. I lost 30 valuable minutes because I had to disassemble one of the elements.
Yazının tamamı için link;
http://www.eham.net/reviews/detail/501?page=4

@TB3DHA
Ustam müsaitseniz bu akşam sizdeyim :)

İyi günler.
73 DE TA3GO
Can OKUR

Çevrimdışı TA5FA

« Yanıtla #4 : 24 Mayıs 2016, 14:22:08 »
Sebebi nedir bilmem ancak
Nihai setup ölçülerinde A3 olarak ölçü 190-198 cm aralığında burası da EE+EA/2  birleşiminden oluşuyor. Aslında akşam A3 ölçüsüne bakılsaydı sabaha kadar uykusuz kalmazdınız.
Umarım yanlış yorumlamamışımdır, eğer öyle ise sizin kurulumdaki heyecanınızı bende okumada yaşamış olacağım . İtiraf edeyim bende aynı heyecanı yaşardım .

Hayırlı olsun bol DX yakalamanız ümidiyle.

73
https://www.youtube.com/user/ta5fa?sub_confirmation=1
https://ta5fa.blogspot.com/
İzle >>> https://youtu.be/Kt_XnG0Th4M      Sonuç ;      "Etkili iletişimin %20'si bildikleriniz ve %80'i bildikleriniz hakkında nasıl hissettiğinizdir." - Jim Rohn

Çevrimdışı TA3D_SK

« Yanıtla #5 : 24 Mayıs 2016, 14:38:15 »
Aslında bir iki yıl önce bu konu ile ilgili hatırlatma göndermiştim.

Kesinlikle ölçüler İnch, feet ve bunun yanında cm olarak veriliyorsa, Eğer üründe USA kaynaklı ise İnch, feet ölçülerini bir defada kendiniz cm çevirin.

Konuyu Cushcraft yetkililerine yazdım.

Teşekkür mektubu aldım. Düzelteceklerini söylediler.
Tabii kim takar bizi Hi.. Hi..
Geçmiş olsun ..

İş sonunda tatlıya bağlanmış.

selam ve sevgilerimle
Yaşar GÖÇET
TA3D

Çevrimdışı TA3MHA

« Yanıtla #6 : 24 Mayıs 2016, 19:12:41 »
Tekrar merhaba,
Öncelikle heyecanımızı paylaşan, güzel yorumlarıyla desteklerini esirgemeyen herkese çok teşekkür ederim.
Evet Mehmet bey ve Yaşar beyin uyarılarına sonuna kadar katılıyorum. Ben aylardır beklediğim hedefe yaklaşmanın heyecanıyla, Can da benim heyecanımdan ne o ölçüyü kontrol etmek geldi aklımıza, ne de inch'leri cm'ye çevirip kontrol etmek. Zaten sabah biraz daha sakin kafayla bakınca 15 dakikada hata ortaya çıkıverdi.
Neyse bu da böyle bir anı oldu işte 😀   Herşey yolunda gitseydi, contest'lerdeki QSO'lar gibi kısacık "A3S'i kurduk" diyecektim. Belki birkaç kişi bol şans diyecekti. Hepsi o kadar 😀