Günaydın değerli radyo amatörleri.
Yeni lisansların postaya verildiği haberi gelince sevgili ustam TA3GO Can'la birlikte aylardır kutusunda duran A3S'i artık kuralım dedik.
Akşam 19:30 gibi büyük bir heyecanla antenin kutusunu açtık, ilk olarak ana taşıyıcıyının (boom) montajını yaptık. Herşey yolunda.
Ardından aşağıdaki resimde 1 numara ile gösterilen yansıtıcının montajına başladık. İnce ince, her ölçüyü en az 2-3 kere ölçerek yansıtıcının da montajını bitirip kenara koyduk.
Hadi bir de yönlendiricinin montajını yapalım, gerisini da yarın akşam yapar takarız kuleye deyip başladık 3 numaranın parçalarını kutudan çıkarıp montaj sahamıza getirmeye. Ama amanın o da ne? Resimde EE koduyla gösterilen ve parça listesinde boyu 188.1 cm olan 2 adet boru yok. Etrafı belki 10 kere aradık, kutuyu açtığımızdan itibaren yaptıklarımızı defalarca konuştuk. Yok yok yok. Bu arada saat te oldu 23:xx. Moraller bozuldu haliyle. O saatte kimseyi de arayamıyoruz. Kafalarımızda tilkiler birbirini kovalıyor. Bir yandan Amerikalı'lar böyle bir hata yapmaz diyoruz, bir yandan TA1ED Metin beyi arasak (ertesi gün tabi) diyoruz ama onun da günahı ne. Açılmamış, hasar görmemiş ürünü yollamış (Hatta kargoculara taa Tekirdağ'dan nasıl bir tembih yaptıysa artık, bana teslim eden ekip bile "abi ne var bunu içinde bu kadar değerli, kırk kere uyarıldık" demişlerdi.). Ama bir yandan da benim de ne kabahatim var diyorum. Gene deli sorular, yurt içinden benzer sertlikte boru bulur muyuz?, Amerika'dan 2 parça boru getirtebilirmiyiz vs derken işi demlenmeye bırakıp ertesi sabah gündüz gözüyle bir daha kontrol etmek üzere Can evine gitti.
Uykusuz geçen bir gecenin sabahında gün aydınlanır aydınlanmaz ilk iş tekrar etrafı aradım. Sonra kutudaki tüm malzemeleri listeye göre ayırıp asetat kalemiyle kimin ne olduğunu yazmaya başladım. Tabi EE kodlu 188.1 cm'lik 2 boru hala ortada yok. Ama 2 tane 118 cm'lik boru arttı. Hemen resme döndüm, A3 ölçüsü eldeki 118 cm'lik borularla yapılabiliyor. Bingooo. %99 basım hatası. Hemen sabahın köründe Can'a mutlu haberi verdim. Can, ufak bir internet araştırmasıyla taaa 2006 yılında IB1UE çağrı işaretli bir amatörün de aynı şeyden şikayet ettiği bilgisine ulaşınca içimiz rahat etti.
Siz siz olun, A3S alırsanız EE kodlu borulara dikkat edin. Kendilerini servi boylu sanıyorlar ama aslında cüce onlar :)) Bu basım hatasının da en az 10 yıldır süregelmesi de şaşırtıcı tabi.
Bu akşam bakalım ustam müsaitse kuruluma devam edeceğiz.