Gönderen Konu: HF Telsiz Önerisi Hakkında  (Okunma sayısı 275 defa)

Çevrimdışı TA2ICJ

HF Telsiz Önerisi Hakkında
« : 27 Nisan 2016, 16:48:40 »
Selamlar

Sabit istasyonda kullanmak için HF telsiz almayı planlıyorum. Forumda gördüğüm kadarıyla ICOM IC-M710 için güzel yorumlar yazılmış.
Şu üç cihaz arasında kaldım. HF bandında yeni çalışmaya başlayacağım. Fiyatlar 1000TL - 1500 TL arasında. Hangisini önerirsiniz?

1) ICOM IC-M710
2) FRUNO FS-1562
3) KENWOOD TKM-707

Cihazlar oldukça temiz görünüyor. Ortalama bu cihazların ederi ne civarda olmalıdır?

Teşekkürler.

Çevrimdışı TA2KX

Ynt: HF Telsiz Önerisi Hakkında
« Yanıtla #1 : 27 Nisan 2016, 17:02:38 »
Cengiz han bey, diğerlerini bilmiyorum ama icom-710da tx vfo yok. Tx yapacagın frekansı once hafızaya kayıt edıyorsun sonra tx yapıyorsun. Benim ilk hf cihazım m710 du. Çok güçlü bir cihaz ama bu özelliği olmayınca her istediğin frekansta hemen konusamıyorsun. 73

Çevrimdışı TA1MC

« Yanıtla #2 : 28 Nisan 2016, 10:06:59 »
M710 cihazı amatör cihaz gibi kullanmak istiyorsanız   Ham Radio Integrator (HRI) programı ile pc yardımıyla kullanabilirsiniz,fakat yinede bir amatör cihazı kullanmak kadar rahat cihazlar değildir, M710-pro ve m710rt (ayrılabilir kafa) dahi kullandım ama sonunda yine amatör cihaza döndüm.
TA1MC
MURAT ÇOKLAR LOC:KN40HA
05075687965
ta1amc@hotmail.com

Çevrimdışı TA2VW

TA Callbook kaydı

Hayati Yazdıran
    ANKARA
  • OM/YL
  • BİLGİ PAYLAŞTIKÇA GÜZELLEŞİR. 0506 053 27 68
« Yanıtla #3 : 28 Nisan 2016, 14:53:26 »
3-4 yıldır ıcom IC M710 kullanıyorum,cihaza alıştık,frekans değiştirmelerinde benim için proplem olmuyor adı üstünde zaten bunlar
profesyonel cihazlar  VFO lu yani komitatörle veya anahtarla frekans değiştirme işi amatör cihazlar gibi değil ancak sürekli olarak
bir frekansta kalıp oradan görüşmelerinizi gerçekleştirmek için veya split yapmak istediğinizde bu cihaz kolaylık sunabiliyor
profesyonel yapıda olmaları kullanıldıkları yer itibarıyla Marin hf frekanslarını kapsadığından,adamlar bu cihazın beynine marin frekansları
yerleştirmişler zaten onları değiştirme yani yeniden dizayn etme şansınız yok,ancak kullanıcıya tahsis edilmiş 160 adet kanal var istediğiniz kanalı örnek 88 iki defa sekize basıp rx dediğinizde 88 kanalına ne yüklemişseniz onu direk olarak ekrana taşır,
aynı olay diğer 160 kanal için de geçerli,
yada çalışmak istediğiniz herhangi bir kanala bir frekansı yazar orada çalışır daha sonra o frekansta çalışmak  istemezseniz o frekansı siler yenisini yazabilirsiniz zaten buna alıştıktan sonra problem kalmıyor tabiki tercih sizin.